onsdag 5 maj 2010

Sista dagen med gänget

Söndag morgon, vaknade än en gång upp med Magnus. Så trevligt att få dela rum med honom. Vi har känt varandra länge nu. Som vanligt börjar vi med frkost, dagens bästa mål. Jag är ingen grapefruktentusiast, men den här var bäst. Sen strosade vi längs havet i Santa Monica. När jag tittar på det här gänget blir jag så glad. Nästan alla hade träffats någon gång förrut, men under en sådan här resa, lär alla känna varandra på ett helt nytt sätt så klart. Jag är så tacksam över den här fina överraskningen. Ett minne för livet. Allas respektive män har verkligen ställt upp så att detta kunde bli möjligt. Vi försökte säga hej då snabbt och glatt. Men det gick nästan inte. Jag fällde några tårar och önskade att de kunde stanna lite lite till. Som tur var är ju Anette kvar, annars hade det blivit galet tomt. Efter avskedet med finaste gänget åkte Anette och jag för att möta upp våra familjer på Disneyland, där de hade härjat ett dygn.
Åh vad glad jag var att få se mina barn igen och Jock så klart. Vi packade bilarna och styrde mot Palm Springs. Dags att visa familjen Anette/Tobe en annan del av California. Ingen rast och ingen ro här inte!

7 på nya äventyr


Lunchen var planlagd på Gladstone längst ned vid havet där Sunset Blvd slutar. Här anslöt Helena, som hade ett mellanstopp innan hon skulle iväg med sin familj. Vädret var helt fantastiskt najs. När vi satt här blev jag alldeles lycklig inombords. Jag tänkte: Här sitter jag och mina kompisar och äter skaldjur vid havet i solen. Samtidigt så kände jag mig lite sorgsen att snart skulle de hem igen. Å måtte vi hinna prata om allt. Men det var många timmar kvar! Anette såg till att vinet kom in på bordet, henne kan man lita på. Efter lunchen kördes vi till Malibu för att shoppa och glutta. Det köptes nagellack och leksaker till barnen. Hur konstigt det än låter så stängde butikerna riktigt småstads tidigt, så det var bara att dra till nästa sovplats. Vi checkade in på Casa del Mar. Jag älskar detta hotell. Så vackert. Sängarna är 2 meter höga, så som mamma reagerar man med; Oj här måste vi lägga kuddar på golvet. Nu var det ju dock bara Magnus jag behövde oroa mig för i vårt rum, det verkade funka, som så när på en tå som han körde in gaveln och skrek mitt i natten. Men skrik e man ju van vid, så det var bara att somna om. Men före den incidenten, snabbduschades det igen. Vi slussades till restaurangen James Beach. Jag har velat besöka detta ställe sen jag såg filmen "I love you man". I filmen åts det fisktacos här, alltså beställde vi det. Kan jag varmt rekomendera! Meningen var att vi sedan skulle ut på galej med AnnaMaria och Gustafs gang. Men här tog energin slut. Vi avslutade kvällen i hotell lobbyn. Kändes exakt som jag ville ha det, tjejsnack på småtimmarna med te i kopparna. Jag försökte dra ut på timmarna, nej de får faktiskt stanna en vecka till tycker jag.

Hotellfrukost är herlich


Förstår inte varför jag ska vakna runt 7 alltid. Jag menar nu hade jag ju chansen till en rejäl sovmorgon. Men jag ville inte sova bort tid som jag hellre spenderar med gänget. Vi möttes upp i restaurangen och högg i en en gång i den fantastiska frullebuffen. Inte nog med god mat och fantastiska väninns. Jag fick ett jätte fint halsband av dem från Eva Attling. Det står "Make peace not war" i blindskrift på de små plattorna. Tror jag i alla fall. Eller Helle, vad står det egentligen? Hihi, jätte fint var det! Tack! Efter frukosten stod det shopping på agendan. Det var bara Magnus som orkade detta. Med tanke på hans mobil från forntiden, så var jag nästan lite chockad att han kom tillbaka med en I pad. Fast det e klart, det e ju mooode. Jag och Helle placerade oss i vars en solstol och fick en mysig pratstund i gassande solsken. Å vad jag ville prata med alla. Det var så länge sedan och jag saknar att inte bara kunna ringa upp när som helst och prata av sig. Sen anslöt töserna en efter en. Charlotte, den lilla livsnjutaren, drog till med ett dopp i poolen. I dag var det dags för utcheckning och time för nya mål. Klockan 12 hämtade vår chaufför oss och tog oss till Santa Monica och havet. Nya äventyr väntade

Fredags utgång i Hollywood





Världens snabbaste dusch och med nymålade naglar gled vi i feststassen igen. Jag hade liksom felplanerat i min hastiga packning så jag fick välja på att gå ut i joggingbyxor eller samma som föregående kväll. Det blev samma. Vi klämde in oss i en "housecar" och blev körda till SLS Hotel för en av de bästa middagar jag haft ute på restaurang här i Hollywood. Lyxigt, härligt och ett runt bord. Perfa! Vi var ganska många som skulle knö sig in. Just när jag skriver detta, märker jag att jag nästan inte kan hålla i sär dagarna. Tror jag blandar händelserna, men det är ju ingen som vet, ja tills nu då. I alla fall så gott var det. Stämningen var på topp. Runt klockan 3 körde Mia oss hem till hotellet igen. Det var rätt skönt och snurrigt att få krypa ner i sängen. Tack alla fina kompisar!

Mani/Pedi och Startours




Efter den härliga hotellfrukosten stod mani/pedi på schemat. Fnittrandes promenerade vi iväg till närbeläget "nagelställe" på Sunset. Att sitta så där ett helt gäng kompisar och tjattra är ju underbart. Bara att välja vilken färg vi skulle ha på naglarna blev ultraskojigt. Vips var det dags för nästa event: Kändisbussen eller Starline tours. Det är liksom pinsamt/härligt att åka den där turen. Jag har gjort det innan, men än en gång; att höra alla glada fnittertöser, med Misan i spetsen, gör att det blir världens bästa lilla tripp. Och att man inte ser Madonnas hus, bara en mur. Det gör inget. Oj vilken dag, samtliga var på gränsen till att få värmeslag mitt i allt. På vägen tillbaka utbröt ett gemensamt hjälp-"kissepaus"-nu. Så jag bad busschaffisen att släppa oss på Off Broadway shoes. Skönt att komma in i en sval skooutlet och sen ta en snabb "In and out burger"- burgare, för att avsluta eftermiddagen, på hotelltaket i sann LA style.