torsdag 12 november 2009

Inbyggt regnhat men kärlek till väskan: La Tropézienne


I kväll var himmeln så här vackert röd, men sen brakade det loss. Det regnar i Los Angeles, helt otroligt men sant. I Malmö där jag kommer från hade man sagt, auuuuuuuuu näääääääuuuuu inte nu igen. Här är det antingen lite förvåning och lite ojsan det regnar visst eller så går de lokala nyheterna ut med varning för regn. Själv hatar jag regn, nu var det bara en liten skur, men det inbyggda regnhatet finns där. Det måste ju komma från min dagisperiod i Karlskrona, när man var tvungen att ha allvädersstövlar och gallonbrallor. Varmt, svettigt och för evigt läckande! Jag minns också för ett par år sedan när min kompis Anna och jag var med våra barn i Frankrike och vi hade glömt stänga fönstrena i bilen. Det började ösregna, det fullkomligt pissade ner. Sen satte jag mig på mitt säte. Splash! Tänkte inte på det! Vattnet fullkomligt pressade sig genom kläderna in på kroppen. Hemsk upplevelse. I eftermiddag sov jag två timmar efter min vodkashot, tyvärr mår jag sämre. Feber. Men när Sibi kom hem efter att ha hämtat barnen på skolan, då hade hon svängt förbi affären och plockat med sig denna lilla rackare. I kväll blir det Tequila-race a la miniature och i morgon räknar jag helt kallt med att vara frisk. Det bästa med att vara sjuk är ju att man kan likt en tonåring ligga och surfa hejdlöst hela dagarna. I går tipsade jag om danska ekobarnkläder på Popupshop. Ägaren, Luca tipsade mig vidare till en härlig sajt för en klädtoka som jag. Låt er fullkomligt förföras på lagarconne.
Hittade också en ny väskdesigner som jag gillar skarpt, Clare Guerrero Vivier. Mailade henne idag, om en väska som jag nog måste ha, och som vanligt, är i väldigt stort behov av.
Väskan heter La Tropézienne, lite franskt också eller? Väskan är gjort av återvunnet läder, hurra! Kolla in andra väskor här Seeviver. Nu ska jag ta min Tequilashot och drömma om att jag går vid havet i Saint Tropez med min La Tropézienne, och det regnar inte en droppe.

Hollywoodfrun nöjer sig endast med vodkalunch


Just när jag låg här och hostade, tyckte synd om mig själv och hade idétorka, då knackar det på ytterdörren. Nanny Roxanna och hennes lille adept Talbot kom in med ett leende. Jag berättade genast att Sibi tycker jag ska dricka Tequila mot hostan, Roxanna sa inte emot. Sibi hade tyvärr inte hittat någon liten Tequila-flaska i affären, men tyckte att Vodkan vi har i frysen, den ju borde duga. Handlingskraftiga som de två är och under otroligt mycket fnitter, svepte Roxanna ihop en vodka-lime-salt shot. Köket förvandlades till en tequilabar utan tequila. Sombreros, nachos och salsa......
Resultatet bad de mig sedan gurgla. Nu fnittrade de ännu mer, jag tackade för mig och gick in i sovrummet och klunkade "the shit". Nu får vi vänta och se. Om inte annat borde jag kunna få mig en bra lunchvila. Hörde i dag att i Sverige, är det lite "utfrysningstider" angående om man svin-vaccinerar sina barn eller inte. Man får kanske inte komma hem o leka hos vissa om man inte tagit sprutan. Detta påminner mig om varför jag inte ska åka hem på ett tag. Så otroligt löjligt! Är det verkligen så här det går till? Kan förstå det, om man har barn som skulle kunna bli ordentligt sjuka. Men något säger mig, att det handlar inte om det riktigt. Orkar inte bli upprörd mitt i vodkaruset och hostattackerna. Men efter regn kommer sol, nu kom Sibi in med två helt underbara tostadas som fick mig att glömma utfrysningstöntar och svininfluensa.