onsdag 14 juli 2010

Stadsbesök

Vi har bestämt oss för att göra väldigt få saker på vår korta Stockholmsvisit. Men några inbokade events har vi så klart. I går var det tandläkarbesök för hela familjen. Maja och jag tog en stärkande latte före besöket. Vi träffade store Max, som gav oss en kvick lägesrapport om vad som hänt sen sist. Här ser vi Jocks fötter när han undersöks. Alla utom Jock var hålfria. Sen gick Kalle och farmor iväg på utflykt. Jock, Maja och lille Max drog till Junibacken. Jag träffade Helle åt trevlig lunch med ett glas rosé. Så mysigt att ses igen och sitta och prata och skratta ett par timmar. Jag fick det coolaste och mest svårhittade nagellacket just nu. Mycket nöjd att ha denna dyrgrip i min ägo! På kvällen blev det supergod och trevlig middag hos Anette och Tobe med Marianne, Gittan och Pelle. Deras utsikt går ej av för hackor. Barnen fick ett alldeles eget barnbord där de satt ned i en kvart. Sen var det fullrulle på de fem barnen hela aftonen, de hade minst lika roligt som vi vuxna.

Besök

Först besök av getingmannen som fick ta bort bon. Sen kom bästisen Love. Liv i luckan hela dan!

Det går framåt


AlvedonICA! Mycket händer på ett år det må jag säga! När kommer vinet tro?

Dille på flugsvamp

Köpte dessa vackra svampar i Laguna Beach, ett under att de höll hela vägen till Sverige.
Ägguret hittade jag på Åhlens liksom utomhussvampen.

Stockholm

Så lämnade vi Malmö, efter tio trevliga dagar! Tänk om jag kunde få bo där igen, då skulle jag promenera och njuta av att allt är nära. Jaja, någon gång ska nog det bli av! Vidare skulle vi hur som helst. Stockholm var nästa destination. Barnen firade med en piggelin på Bromma flygplats då vi väntade på en hyrbil.................som aldrig dök upp. Hertz hade sjabblat bort vår bokning, så det fick bli taxi till landet. Det mesta var sig likt, lite livsviktiga åtgärder hade gjorts, som tex hönsnät på staketet. Annars skuttar Max över bord. Extra lås på grinden var också riggat. Farmor hade gjort det fint med blommor. Lite småfix med gungorna, sen kunde vi ta igen oss på altanen och njuta av den svenska högsommaren.
Vilken värme! Jag kan berätta att i sovstugan är det ingen lek. Fläktarna går "varma" blir liksom inte svalt. Men mysigt är det!