onsdag 18 november 2009

Till m.clapperKära m.clapper!
Kul att du läser min blogg. Du ville veta lite mer om min bakgrund. Hm....? Var startar man då för att inte bli långdragen.
Är det från när jag sålde jultidningar i Limhamn, jag var ganska bra på att kränga "Mors Julbrev".
Eller från när jag konfirmerade mig i Limhans kyrka. Förmodligen inte!
Jag föddes i Växjö 1970, har bott på lite olika ställen i Sverige eftersom min pappa som är journalist, jobbade på olika tidningar. Hamnade i Malmö 1978, så jag räknar mig själv som skånetös. Började frilansa vid unga år, 14, på Tidningen Arbetet i Malmö och höll på med det i många år. Har jobbat på Malmö Dramatiska Teater på pressavdelningen och var med och startade upp Lasse Holmqvists TV-kanal "Öresundskanalen". Flyttade till Stockholm 1995 och fick jobb på ZTV, som redaktör på den dagligen sända två timmars liveshowen "Västmannagatan 44A". Bland det roligaste jag har gjort faktiskt. Jobbade kvar på kanalen i olika roller under ca 8 år; som programchef, produktionschef, projektledare, redaktör och producent. Resten av min jobbkarriär finns i "Profilen". Jag har haft många och roliga TV-jobb, både på kanaler och produktionsbolag.
Resa gillar jag också!
Jag bodde i Paris i ett halvår på 90-talet. Pluggade franska, gick runt med min modellbok och åt "pain au chocolate". Det där hängde ju inte ihop, men så var det.
Badade i popcorn en hel natt, i ett badkar, på en stor nattklubb i Paris med min kompis Cissi. Nu för tiden poppar jag popcorn till husbehov, till barnen.
Just nu jobbar jag inte, men förbereder mig inför detta. Jag har varit livrädd för att skriva under många år. Nu å andra sidan skriver jag hela dagarna, jag tar igen förlorad skrivtid helt enkelt. Kan inte sluta!
Övrigt: Jag har aldrig haft några direkta "hobbys", det hade alla mina kompisar. Men jag älskar humor, mode och trender av olika slag och skriva. På "äldre" dagar har jag tagit upp drömmen om att bli tennisess, ja ess blir jag kanske inte, men lite bollar slår jag. Jag har en lillebror som är sjöman, Erik. Han kommer snart och hälsar på oss i LA, då blir det liv i luckan. Annars: Min mamma och jag planerar ett litet företag med hennes designverk (återkommer om detta) och pappa hjälper mig med proffsstöd till mitt bokprojekt.
Ja, det var väl det.
Det skulle vara kul att veta vem m.clapper är också!


Åsa

Så kul, Åsa är den "matte-Åsa" som jag undrat över så mycket! I dag har vi mailat och vi har gemensamma bekanta och hängt på samma ställen, bott i samma stad, Stockholm. Hela tiden! Nu bor hon på Mallorca, ett av mina favoritställen på jorden. Driven som hon är har hon öppnat en modebutik som heter Stil, på Mallis alltså. En blogg har Åsa också, där hon delar med sig av, bland annat, sitt intresse, mode.
Nu väntar jag på att hon ska skriva tillbaka och berätta ännu mer vad som har hänt under de sista 20 åren. Livet är bra spännande och oväntat ibland.