lördag 5 december 2009

Partaja i Hollywood


I går fredag var vi på en trevlig och 80-talig restaurang "Geisha House", 6633 Hollywood Boulevard. Ja, i alla fall om man snackar musikvalet som DJ-tjejen drog på med. Högt var det också. Det måste vara en åldersgrej, jag klarar inte av för hög musik när man ska sitta som vi gjorde, sex personer och prata. Bortsett från det så var det en kanonrestaurang, alldeles röd var den också. Maten var super och sällskapet med. Helena, Mattias, Micke och Tanja. Det var första gången Tanja och Jock träffades, det såg ju ut som ett kärt möte. Efter middagen drog jag och Jock med gänget på en musikstudiofest vi var inviterade till. Härlig stämning, mycket folk och discodans. Människor stod och hängde i trappan och rökte. Just rökningen i trappan, kändes som att komma tillbaka till nån studentskiva på 90-talet. En av killarna som hade studion bodde i ena delen. Super coolt loft! Jag och Helena började, vid 1 tiden bli lite trötta och ville nästan krypa upp i denna loftsäng och sova en stund. Inbjudande eller hur? Jätte kul att vara på en riktig fest hemma hos någon där det fanns dansanta discomänniskor och inte minst, ett flott drinkbord.

IKEA here we come


Att åka till IKEA gillar hela familjen, gärna en lördag. I Sverige är ju lördagar på detta svensk-hak helt skogstokigt, men här i Burbank var det faktiskt ingen fara alls. Maja och Kalle fick hänga i leklandet en timme och vi andra myste runt bland värmeljus och i "tag själv lagret". Tog en vända på "fyndet" också men där fanns absolut ingenting kul alls. Denna gång slog jag på stort gällande värmeljus och godisbilar, lika bra att slå till när tillfälle ges. Hittade två arty trendiga julbockar. Så snygga! Passade på att ta en bild på de unga tu, i morgon ligger de röda banden i ett hörn och delar av bocken i ett annat. Max gillar att röja med andra ord. Två jätte fina vita julljusstakar inhandlades, bara för att jag sen skulle upptäcka att vårt hem visst inte har några fönsterkarmar. Lyckat! Enligt familjetraditionen så äts det köttbullar i samband med IKEA besök. Jag stod där med två jätte brickor och var helt beredd på att ta två varv. Då presenterar kassörskan denna otroliga vagn. Dagens smartaste lösning! Dagens gladaste nyhet var att "Flodis" finns i sortimentet igen. Kalle har sedan vi flyttade verkligen saknat sin flodhäst. Jag har försökt köpa kompisars flodhästar, hitta dem på blocket osv. Men så idag, bara låg han där och log. Kalle var så glad! Välkommen hem!
Sen tog vi en tur till den gigantiska pysselbutiken "Michaels" i närheten! HELT UNDERBAR! Paradiset för ett pysselfreak. Omslagspapper, julpynt, album,rader av fina band, lera, pärlor, klistermärken. ALLT! Vi köpte bland annat lera som vi ska göra fina gubbar av och sedan torka. Mer om det på min Hollywoodpysselblogg, så fort vi har pysslat. Nu ska vi på julfest till grannarna på granngatan, sen välgörenhets fest a la amerika vid Miracle Mile.