onsdag 7 oktober 2009

Dagens chock


Min 6 åriga dotter Maja chockade mig glatt precis när hon rabblade alla månaderna... på spanska. Jag kanske borde köpa Rosetta Stone, världens bästa språkkurs, garanterat resultat utlovas. Något måste jag ju göra om jag ska hinna med barnens språkutveckling 

Dagens 2 gröna och miljövänliga tips


M Cafe i Beverly Hills, 9433 Brighton way. Helt ekologogiska och inga mjökprodukter är deras melodi. Så det blev en latte med sojamjölk, jätte god serverad av trevlig personal. Hit går jag igen.
Kräm o smink butiken Kiehls har en drive där man lämnar tillbaka sina gamla krämburkar för återvinning, så får man en present. Beroende på hur många burkar man återlämnar ju finare gåva. Bra idé tycker jag och köpte en ansiktskräm med solskydd av bara farten. Lovely! 


Marc Jacobs breddar sig


Hovleverantören Marc Jacobs har slagit till igen. I dag hittade jag, för mig, två nyheter från MJ. Jag visste inte att det kommit en liten barnkollektion, så sött. "Little Marc Jacobs" heter märket och de här söta plaggen upptäckte jag på mini varuhuset Nordströms idag. Några steg längre bort på parfymavdelningen hittade jag "Lola", Marc Jacobs splajsans nya parfym. Luktade inte så gott, men flaskan var ju trevlig.

Hösten är här!

Faktum är att under mitt år i Los Angeles, har dagarna bara gått, utan den minsta antydning till årstidsskifte. Men nu känns det verkligen att hösten är här. Äntligen, en förändring i klimatet och dags att inhandla höstgarderob! Jag mjukstartade lite idag och gick loss på en super fin grå vardagskofta från Zara och ett par ankellånga jeans. Jag var lite tveksam till ankellånga Grease/Fonziejeans och frågade världens bästa jeansförsäljare på American Rag(www.amrag.com) på La Brea avenue; Is this fashion? Yes many girls buy them now, svarade han. Öh? Girls? Hehe ok då ska jag också köpa ett par, hm, vad är det för märke? Ja det tog en lång stund innan jag hittade märket på dem, men de heter R13 och är ett par italiensk levererade denim. Nästa helg är det ju barnens pre-halloweenfest, så i dag besökte jag "lite allt möjligt" butiken Targets (La Brea avenue) spökavdelning för att proviantera en smula. Jag blev varmt välkomnad av ett pratande skelett. Kostymerna hängde på rader och alla tillbehör fanns verkligen. Köpte en häxhatt till mig och en till mamma. Kanske Jock kan ha den här tuppkostymen eller är det en höna?
Dagens finaste och kanske onödigaste festinköp var nog ändå de här tvål"pumporna", men är det fest så är det, inget halvmesyr här inte. Och vad var det jag sa, snart är det jul. På Target kunde de inte hålla sig till Halloween är över. Efter 5 gångar, fyllda med pumpor och skelett hamnade jag slutligen i julgången. Där tog min energi slut, nu tar vi en högtid i sänder.