onsdag 16 december 2009

8 dagar kvar till tomten kommer


Så där ja familjen Bastin! Nu har vi också julpyntat lite i trädgården!
Jag har aldrig varit med om liknande julgalenskap som nu. Det börjar lugna sig på min långa lista, men lite är det allt kvar att stå i. Tänker nu dela med mig lite av detta till er.
Alltså, Maja har två julshower och Kalle en. Tre uppsättningar kläder. De är alla kompletta nu, men det var ett fasligt bry och tidskrävande innan allt var på plats. Ok, den biten avklarad, låt mig se vad som står på "ToDo"listan härnäst.
Dansfröknar ska ha blommor, skolfröknar, nanny Sibi, barnvakt Julia, Sibis två yngsta barn, barnen på skolan, bästa kompisarna på gatan; alla ska ha julklappar. Mina egna barn, Jock och jag. Nä förresten, jag vill inte ha julklappar, jag vill ha lugn, ro och julstämning. Det står på min önskelista, det räcker långt för mig. Just det, det är "potluck" på skolan också, försäkerhets skull. Matleverans dit, alltså. Ska jag göra det före mitt läkarbesök, efter träningen eller när ska det klämmas in?! Det får bli pizza. Jag ska städa och sortera i barnens olika rum också. Just det, ljus till julgranen. Jag köpte tre fina ljuslängder igår. Tog ur dem ur en väldigt krånglig kartong, satte upp dem, sen visade det sig att det var helt vitt superskarpt ljus. Omöjligt att njuta av, omöjligt att titta på i tre sekunder. Så det var bara att ta ner det igen. Nu ska det bara in i den helt tokiga kartongen igen och lämnas tillbaka. Var har jag nu kvittot? Barnen hade även passat på att klä granen, så jag fick plocka ner allt igen. Ljusen först, är väl ändå regeln, som jag minns.
Min fina lille son Max kan i alla fall konsten att relaxa, han tar gärna ett morgondopp i vasken på morgonkvisten, för att sedan sätta sig bekvämt i sin "ride". Sen glider han runt på kvarterets ojämna gator, sjungandes "My hump, my hump, my hump...... I alla fall. Den fina jackan fick han i förskottsjulklapp av Sibi. Maja och jag tog en sväng på stan igår för att kolla julklappsutbudet. Vi kom inte längre än till American Girls julskyltning. På parkeringsplatsen noterade Maja denna fina "julpyntade" rödnäste och hornklädde bil. Jodåsåatt......Rudolf, tomten och nissarna är snart här.