tisdag 29 september 2009

Läxläsning och ordning å reda

Båda mina stora/små barn har läxor i skolan. Maja 6 år, varje dag och Kalle 4 år, två dagar i veckan. I bland blir man förundrad över hur snabbt de lär sig och hur väldigt kvickt de går om ens egena kunskaper i engelska. I dag var det bokstaven Y i Majas läxa, man skulle rita något som börjar på Y. Hmmm tänkte jag? Yak sa hon. Va Jock, sa jag eftersom jag tänker mycket på honom. Nej mamma, Yak! Ja just det, tänkte jag, eller? Googletime! Sprang till datorn och fick lära mig vad Yak var; ett långhårigt oxdjur. Jodåsåatt.....
Det borde man säkert veta? 
I kväll när jag gick runt och släckte ner, log jag för mig själv när jag inser vilken ordningsmänniska Jock är. Till skillnad från mig då. Han fixar så att vi slipper sno varandras sladdar tex, uppmärkt å klart. Han har en maskin som skriver ut fina kom-ihåg- lappar. Dessa lappar hittar man även på bilnycklar, fjärrkontroller och barnens klädlådor. Tog en sväng förbi kaffeapparaten också. Jock har nu under två söndagar övat på att laga den ultimata kaffe latten till mig och Maja. Själv höftar jag med måtten, men inte Jock, han har en egen handskriven  manual på sidan av kaffeapparaten. Så rart, nu får du komma hem snart igen, annars kanske jag rör om bland kom-ihåg- lapparna.

Hushållsnära tjänst?

Tisdag i Hollywood

Bland det värsta jag vet är när min man Jock reser bort på jobbuppdrag. 

Jag känner mig alltid som en halv människa, ensam och lite bortkommen, ännu mer här i stora USA. Trist i LA. Två gånger om året åker han till Frankrike på säljresa och säljer Tv-program, som han och hans gäng har hittat på. Jag hoppas förstås att det ska gå bra efter alla slitsamma timmar de lagt ner,  samtidigt som jag räknar timmarna till han ska komma hem. Ni vet som när man var liten och räknade ner till tomten skulle komma?! Som tur är min mamma och Sibi här men det är ju inte riktigt samma sak så klart. Kanske dags att trösta sig med en cupcake från gådagen, med extra glassyr och strössel.

En ljusning i dag, var i alla fall att Tanja (www.tanjadjelevic.com) , min PT har kommit tillbaka från sin välbehövliga semester. Oj vad mycket spännande hon hade att berätta från resan, samtidigt som hon glatt plågade mig med tuffa övningar. Känner träningsvärken börjar komma, men  ser fram emot nästa pass på torsdag! Tanja är så otroligt bra, cool och rolig. Tänk ändå, trots att det är jobbig och tuff träning, så hinner man med väldigt många skratt. Det behövde jag i dag! Alla andra dagar med förresten:)