tisdag 27 juli 2010

Grönt e skönt

Det är fantastiskt vackert här, samtidigt som jag inte kan låta bli att tycka att det är jätte konstigt, att allt ska kännas så italienskt. USA i ett nötskal. I morse promenerade vi iväg till gymmet, men efter en stund upptäckte jag att Jock inte var kvar i lokalen. Här hittade jag min livsnjutare till man. Sen tog vi en lång promenad på golfbanan. Fascinerande hur fina gräsmattorna är. Ingen av oss spelar golf, ännu, men ändå. Jocks högsta önskan är att få bo i ett typ Teletubbies landskap. Förutom risken att få en golfboll i huvudet och frånvaro av Tinky Winky känns detta ganska nära! På golfklubben noterade vi denna välfyllda golfbil, drycker, med och utan alkohol, som körs ut på "fältet". Kanske något för Ågesta golfklubb? På eftermiddagen blev det strandhäng med barnen. De är inga badkrukor, mina barn.

Stillasittande lunch


En av anledningarna att vi just valde att semestra på Pelican Hill var "kids cluben". Men innan klubbande blev det härlig frukostbuffé. Maja och Kalle var ivriga på att komma till kompisarna, men i restaurangen fanns världens, i särklass, bästa leksakerna. Mr Potatohead, som kan byggas om i skojiga varianter. Alla tre barnen var djupt engagerade i leken.
Men till slut fick de rusa iväg. Massa kompisar och glada "fröknar". Bad, pyssel, spel, pingis och annat spexigt utlovades. Max var lite för liten att hänga där själv så Sibi kom och passade honom. Jock och jag åkte till Laguna Beach och njöt en, helt stillasittande lunch. Kanske den första på åratal. Så här ska vi ha det några dagar nu!

Semester vid havet




I söndags tog vi vårt pick och pack och förflyttade oss till Pelican Hill för semester. Jock installerade sig snabbt på altanen, med utsikt över golfbanan och Stilla havet. Bra kombo. Det gäller ju att redan från början, ha solstolen i rätt läge. Semestern kan börja!