måndag 28 december 2009

Spejsad julklapp från Sue


I dag anlände, troligen, den sista julklappen till vår familj denna jul. Ett jätte fint golvpussel med hela solsystemet som motiv, från Sue i Boston. Strax ska det puzzzzzzlas!

HipHop och Sherlock Holmes

Denna morgon släppte Jock och jag av Maja och Kalle på en dansstudio i LA. Hel veckan ska de unga tu pyssla och dansa hiphop. Uppvisning den 31! Spännande! Kalle visade några sköna moves när han kom hem och sa:
- Musiken lät så här mamma: Ho Ho Ho.....................jojo det kan man ju tänka sig! Medan det dansades på en sida av Hollywood åkte Jock o jag till en annan, The Grove (grymt oväntat). Helt tomt på folk kl 9.15. Först brunch, en härlig äggvite omelett, sen Sherlock Holmes bio. Bra film, det kändes verkligen som en riktig "Guysan Ritchie" film. Robert Downey Jr är både bra och snygg i rollen som den underfundige Holmes. Jude Law orkar jag nästan inte kommentera, han är Jude Law liksom, varken mer eller mindre. Värd att se i alla fall. Jock körde biomarathon och rusade direkt in på 3D Avatar som nästa film. Jag köpte världens bästa handkräm och åkte sedan hem till mina hipphoppande kids och lyssnade på Lady Gaga.
Trot eller ej, skinkhel....t åkte fram i dag igen till middag. Jag stod över, nån måtta får det vara. I morgon inhandlar vi dock en ny fräsch, det blir "mellan jul och nyårs drinkparty" för våra svenska vänner och våra goda amerikanska grannar.
Senap, skinka och knäckebröd, it's a must.

Vår nya dansande familjemedlem


Vad snabbt julen går. Först planerar och handlar som en galning. Packar in paket och laddar ljusslingor. Vips är alla paketen öppnade, skinkan inne på sin 4:de dag och skolstart närmar sig igen. Ja, inte riktigt, men nästan. Kalles favorit julklapp detta år var helt klart Roboten han fick av Alice. Den är helt fantastisk och av utmärkt kvalite. Det krävs om man har en 1-årig lillebror som är klåfingrig och en retlig storasyster som ska prova hela tiden. Roboten styrs av en liten fjärrkontroll, som var superlätt för Kalle att manöverera. Bara en sån sak! Den är väldigt gullig också, dansar och erbjuder nya danser efter den gamla. Sen skjuter han/hon iväg små mjuka skivor i en ryslig fart. I går hittade jag Roboten i Kalles säng. Jag skulle precis flytta den, då utbrister Kalle: Nej, mamma, he's resting. Då har Roboten utryckligen sagt; Now I need to rest. Fantastiskt roligt. I går behövde vi alla lite "rest" från jultv, robotar, barbies och dinosarer. Vi tog en tur till lekplatsen för att rasta av oss lite. Mysigt när hela familjen kan dra iväg tillsammans, härligt med jullov, som trots allt är en vecka till.