fredag 16 oktober 2009

Hemma igen!


Mina små troll är hemma igen! De hade haft en fantastisk dag på Tanaka Farms. De hade klappat får, plockat grönsaker och fått vars en pumpa (så klart). Kalle hade en böna i sin grönsakspåse och berättade: mamma "Im gonna plantera denna bean så den växer up in the sky". Gulle!
Nu ska det bli skönt att ha en mysig helg.

Obs! Detta blogginlägg innehåller många mörka bilder

I går var det torsdag, alltså Jocks o min vuxenkväll, som vi har en gång i veckan. Denna gång hade Jock bokat bord på mycket trevliga Geoffrey´s i Malibu. Havsutsikt, gissade vi i alla fall. Vi kom fram när det var bäcksvart ute. Det tog över en timme att komma dit från där vi bor. Jock har ju någon gång drömt om att bo i Malibu och jobba inne i LA. Den tanken slog vi genast bort, även om det hade varit härligt att bo så nära havet. Det stod nästan still på motorvägen ett tag.
Jock, som är en stjärna, eller jag menar, som gillar stjärnor stod länge och tittade ut på havet och upp i himmeln, och njöt.
Vi åt till ljudet av vågorna och kvällen till ära var det stjärnklart. Jag åt hummer i alla fall för det gillar jag och en creme brulee till dessert, det älskar jag. Taxin som tog oss dit återvände efter ett par timmar och tog oss tillbaka från denna drömmiljö, tillbaks till city. Vi ringde Sofia för att kolla var man kunde en afton som denna. Hon tipsade genast om barstråket på Cahuenga. Vi barhoppade en stund och min väska fick nästan gå på klubb. Men faktum är att det såg så svårt ut att komma in på klubben att vi mesade. Vi tvekade och undrade följande: skulle man stå och vänta tills dörren öppnades, skulle någon kalla fram oss eller knackar man på. Inget av det, den var tydligen stängd. Host, föräldrar på vift i ungdomskvarteren. Lika omodern som jag då kände mig, lika modern måste ju denna sedel vara. Första 2 dollars sedeln jag har sett. Det var en mysig kväll och vi avslutade med att åka hem, betrakta vår utomordentligt vackra utsikt och sen såg vi ett  "Modern Family" avsnitt. 

Pumpor i varje hörna och orolig mamma

I dag åkte barnen iväg på utflykt till en stor bondgård. De skulle åka hölass, klappa djur och andas ren luft (för omväxling). Barnen var väldigt laddade. Kalle skuttade och skrattade! Jag var som vanligt SÅ orolig, att det är svårt att dölja. Skolbuss, motorväg och utan mig. 
Jisses vad jag kan skruva upp mig. I går tex, ringde skolan till min mobil, det första de säger är: No emergency. Tackar vi för. 
Sen sa kvinnan att hon bara ringde för att: Kalle was playing outside.....HJÄLP; vadå outside, på gatan utanför skolan, zickzackande mellan bilarna eller ??(tänkte jag). Men en halv millisekund senare förstod jag ju att det var på skolgården och att han hade trillat och fått skrapsår. De ville bara berätta, så jag visste vad som hänt när jag hämtade Kalle. Usch jag måste lugna ner mig några hekto kanske! Ju fler barn, roligare men nervösare, så är det bara!
Jag klamrade mig i alla fall inte fast vid fröken och tvingade mig att åka med, utan jag sa hej då, snyggt o prydligt och försvann ut från skolan. Det är pumpor överallt nu. Här var jag på väg på jakt efter läskigt strössel till cupcakesen och ramlade rakt in i pumpaland. Ser bra trevligt ut tycker jag. Jag köpte lite minipumpor att dekorera med, för säkerhets skull. 

She´s in heaven......


Jodåsåatt, Downtowns tyg o pärldistrikt mellan 8th/Maple ave till 9th/Maple ave, var ju helt fantastiskt om man är i beads o fabrics-tagen det vill säga!
Och det är ju min mamma! Den största och bästa var Bergers Beads på 413 E. 8th street. Här dealade vi som värsta pärlexperterna och mamma hittade i stort sett allt hon skulle ha. Sen gick vi runt och jämförde kvalite och priser. Vi hade inte drömt om att det skulle finnas så många butiker på rad som samlade upp hennes intresse. Jätte skoj! En rolig och jätte stor tygbutik var Michael Levine på 920 Maple Avenue. Så söta och fina tyger, men inte billigt om man är ute efter det. Å det var ju vi lite. Det här söta tyget var vi tvugna att köpa en bit av. Cowboytyget då??? Eller pappersdockstyget? Ja ni ser, urgulligt. Nästa gång ska jag komma på vad jag skulle kunna göra med de tygen! Vi strosade upp och ner för denna gata, tills vi blev varma av solen som nu tittar fram igen efter en "svår" regnperiod. På Levinebutiken skyltade de glatt om att de saluförde eko "faux suede", men det var nog också det enda eko där inne. Efter en lyckad Downtown upplevelse beställde vi en taxi. Ja, vi är nog fortfarande den enda barnfamiljen som lever i Hillsen med bara en bil. Det tog ganska lång tid för taxin att komma såklart men då hann vi går in och shoppa vackra orchideer till bra pris på Orchid2Orchid på 411. 8th Street. 2 för 10 dollar. Galet! Tjejerna som jobbade där var supertrevliga och hjälpsamma i orchideedjungeln. Jag känner att Downtown är min nya favoritstadsdel i Los Angeles, här kommer jag hänga mycket och utforska och rapportera här på bloggen.