fredag 5 februari 2010

Improvafton och 100 procent


Torsdagen var en strålande fin dag. Staratade upp med träning, det osade träningsvärk innan jag kom innanför gymets dörrar. Tanja vill att jag ska träna mer cardio på egen hand. Hmmmmmm...
Dags att göra upp veckoplaneringar med cardio som ingrediens. Ska verkligen försöka hitta plats för detta. Dagens improvklass var super svår och samtliga deltagare kämpade med att förstå spelreglerna. Det är ju inte bara att ställa sig där och försöka vara smart o rolig på samma gång. Det finns ju ett attans regelverk också som ska följas. Jaja nya tag på nästa lektion. Lunchen intogs på ekovänliga Larchmont Bungalow. Ett nytt fik/lunchställe. Detta är det närmaste svenska kaffehak jag har stött på. Helena och jag ville sitta i den mysiga soffan, som var upptagen av två tjejer som faktiskt hade druckit upp sin kaffe för länge sen. När de senare lättade, slängde vi oss över soffan och njöt av värmen från öppna spisen.
Vi åt fisktacos, fantastiskt gott. Jag missbedömde och glömde bort att vi faktiskt är i Amerika. Detta är alltså en förrätt. Soppan jag beställde, kom in i en typ stor badbalja. De tog jag hem istället. Aftonen ägnade Jock och jag åt improvteater, från 19.00 till midnatt. Vi såg tre föreställningar, två super bra och en bra. Min lärare Alex var med i en av dem. Jag är totalimpad av honom och hans gäng, smart humor, kvicktänkta och superintelligenta. Mellan föreställningarna åt vi middag på en av de trevliga restaurangerna på Franklin Blvd. Men nu till det bästa som hände idag! Maja har prov varje torsdag. 10 ord läses upp av fröken och för att få det efterlängtade 100 procent, måste man, som sig bör, ha alla rätt. Maja hade verkligen pluggat hårt inför detta test och var så laddad. När jag hämtade henne på eftermiddagen, skrek hon av glädje och visade stolt upp sitt resultat, som fröken satt på väggen. 100 %. För första gången. Jag var så stolt över henne, hon är duktig.