onsdag 3 augusti 2011

Ända in i vassen


Vilket väder vi har! Ja det är sannerligen VM i damiga kommentarer i min blogg just nu! Men det är ju helt galet skönt! Denna morgon började mamma och jag med kaffe och bara sitta och titta på sjön i all sin glans (bakom vassen).

Anyone for tennis

Det är inte bara barnen som njuter av att ha grannkompisar som tittar över! För nån dag sedan knackade det på dörren och där stod grannarna Lena och Robban med tennisracken i högsta hugg. Det var nästan så jag blev tolv år, "vill ni komma ut och lekastämning" infann sig. Så jag gjorde som när jag var liten,frågade mamma om jag kunde gå ut o leka. Hon/mamma/mormor, okejade det! Initiativrika grannar, hurra! I dag var det dags igen. Robban är snabb som en vessla och super duktig på tennis, han tog sig an oss på banan idag!

Matterädd

Tre veckor kvar av sommarlovet! Och precis som en riktig tant ska säga så säger jag: Var tog sommaren vägen? Fast nu är den ju fortfarande här och mycket ska hinnas med innan snön viner in under jackan. Denna vecka har jag tagit privata mattelektioner. Jag har klarat mig ganska länge på mina skills gällande procenträkning när det handlas på rea. Jag trodde även, att när jag, någon gång på 90 talet pluggade matte på komvux hade våndats och känt mig dum på mattelektionerna för sista gången. Men nähä icke sa Nicke! Som sjuksköterska måste man verkligen kunna sina ekvationer. Och vad är ett sommarlov till för, om inte gasska upp både det ena och andra. Så i tre dagar har jag fått superb vägledning! Från att ha varit totalt livrädd, så är jag nu ganska avslappnad och redo för läkemedelsberäkning i höst! Ingen miniräknare och inga fel på tentan, ja så kommer det gå till. Det där löser jag helt klart! Hrmf host, riktigt så kaxig är jag inte, men jag ska öva på mina tal!