måndag 26 oktober 2009

Monday morning......

Förr tyckte jag alltid måndagar var i särklass den värsta dagen i veckan. Mycket i mitt liv har ändrats sen jag kom hit till Los Angeles, både sånt som jag vill och sånt som ändrats av bara farten. Nu förtiden är min inställning: Äntligen Måndag! Denna måndagmorgon börjar med att jag går upp vid halv sju, kollar ut, fortfarande mörkt och Jock tränar med sin PT vid poolen. Vad bra du är Jock! Jag gör frukost till samtliga. Vi är en grötfamilj så det är inte så svårt att komponera frukostbuffén. Skoluniformerna levereras fram till Maja och Kalle. Jag älskar deras uniformer, inget tjaffs med vad de ska ha på sig och inget klädstajlande och jämförande i skolan. Sverige är så mesiga på uniformsområdet! Inte hetsa upp sig för det nu, det e ju göttmåndag. Pranayama och återgå till lugnet.
Så ja. Var var vi! De är så söta alla tre när de sitter och tittat på Dora utforskaren, tänk att de är mina. Kl 8.15 åker Jock med dem till skolan, då har redan Sibi kommit. Hon tar Max på en liten morgonpromenad. Max vägrar sova, vill hellre sitta i mitt knä och skriva. Kanske han kan bli min lille researcher. Skulle behöva en just nu. Sibi gör ett nytt försök. Denna gång kan Max inte stå emot sömnen. Jag går ner till poolen med min dator och min bok, Eat, Pray, Love av Elisabeth Gillbert, som jag aldrig hinner läsa ut. Den är så otroligt bra! Inspirerande! Tittar mig omkring och konstaterar med förvåning, att här börjar våren komma eller nåt? Buskarna som i går var gröna, har i dag orangefärgade blommor med dansande kollibris i. För att inte snacka om kören av fåglar som häckar i närheten. Är det inte vinter nu? Har lite svårt med årstiderna känner jag. Efter en svängom i poolen, vågar ej simma idag, tänk om jag får nackspärr igen, jag har ju lektion med världens bästa PT, Tanja, i morgon. Nä, går upp och syr ihop en omelett istället. Måste rekomendera den här lilla "gör vardagen lite lättare produkten", färdiga äggvitor. Så här fin och megastor blev äggviteomeletten. Nu ska jag anstränga mig för att inte "inhallera" den utan äta i lugn och ro. Inte en människa eller något annat störmoment i närheten, så det ska väl gå, eller? En stund senare.........ja det gick helt ok, halvinhallering. Inte illa.

Minisemester i Kalifornien

Äntligen var det då helg igen. Denna fredagskväll var det grillning hemma hos oss. Det här glada gänget, Tomas Axelsson, Jens Assur, Mattias Miksche och Jock hängde en stund på altanen och njöt av vår helt fantastiska utsikt som bara blir bättre för varje sekund. Man kan liksom inte se sig mätt av Beachwood, Downtown, freeway och alla glittriga lampor som den här staden bjuder på. Stolta föräldrar Tomas och Johanna softade lite med söta och urcharmiga Alice, före middagen. Alice 9 mån, som hade snuva, visade sig trots det, vara en riktig partypingla och hängde i hela middagen. Jock grillade perfekt som vanligt, om inte TV-branschen skulle kännas skojig längre, kan han ju alltid luta sig tillbaka på grillkonsten. Samtliga av våra gäster var i LA på spännande uppdrag, så det bjöds på många roliga samtalsämnen . Jag är helt såld på Mattias företag Stardoll (www.stardoll.com). En riktigt härlig och snygg tjejsajt, där man kan få drömma sig bort ett tag. Måste genast hitta på ett bra docknamn och kasta mig in i leken! Lördag morgon gick vi upp tidigt, barn känner ju som bekant inte skillnad på vardag och helg. Undrar när de börjar göra det? Vi packade och drog sen iväg till Newport och Marriott´s Newport Coast Villas. Hotellet är ett utmärkt bra familjehotell.
Jag hade missuppfattat ankomst tid och vi fick vänta i 4 timmar innan vi fick tillgång till rummet.. Men det blev en en skön lördag med poolhäng, margaritas i plastglas och arkadspel. Vår familj är besatta av spel, här fanns en hel arkadavdelning att gå loss i, och det gjorde vi, tills vi äntligen kunde få vårt rum. Två generösa sovrum och ett jättevardagsrum med stort kök. Utsikten, som jag tvingade mig till i receptionen, gick inte av för hackor heller. Havet och golfbana. Men jag förstår inte denna fascination av golf???
Barnen roade sig kungligt, helt plötsligt blev det tyst, vad gör de nu? Då kunde det se ut så här när jag fann dem igen. Max bakom tvättmaskinen, Maja utforskar köksskåpen och Kalle hejar på.
Två minus med detta hotell var: 1. Ingen roomservice 2. Man checkar in kl 16 och ut kl 10. Så söndagmorgon gick åt att packa. Packade å klara, åkte vi ner till havet och hade några underbara timmar i sanden. Kalle är minsann ingen badkruka! Innan hemfärd var det skaldjurslunch i Laguna Beach. Super trevligt, hit ska vi verkligen åka igen och ta in på hotell med roomservice.. God HäagenDazs glass hittade vi innan vi satte oss i bilen! När vi närmade oss Hollywood vid fem snåret, kände vi oss nöjda med minisemestern, borta bra men himma bäst.