lördag 12 december 2009

Tvål på tandborsten och köpstopp


I går, fredag började min dag med att jag satte tvål på tandborsten. Som tur var det en luktfri tvål. Det var dags att ta sig ur hemmets trygga vrå och rensa tankarna tror jag bestämt. Åkte ner till Larchmont för YOGA, hade blandat ihop tiderna, så det bidde inget av med det. Då kollade jag julklappar istället. Hittade de här fina eko bok/spelen som är gjorda av återvunnet material i Larchmonts leksaksbutik. Så fina och gulliga! Traskade vidare till "FLICKA", som är en gullig, svenskägd, barnbutik, på samma gata. De jobbar verkligen på sin julskyltning. Mina favorit "gubbar" hade de fått in, nu i en härlig julkollektion. Köpte inget, bara titta. Har bestämt mig för att minimera julklappsinköpen och inte gå loss och spontan handla. Ett köpstopp helt enkelt.
Ja, vi får se hur det går med det!

Köksflytt, Teletubbies och svensk midsommarMaja och Kalle är uppväxta med Teletubbies gänget. I dag introducerade vi de fyra kompisarna, La La, Dipsy, Tinky Winky och Po för Max. Han verkade gilla det, men inte fullt lika besatt, som de andra två kanske. På grund av vädret fick vi flytta in barnens kök i hallen, så det inte skulle regna bort. Barnen gillar att stå och laga låtsas köttbullar i hallen. Och Kalle visade stolt upp att han hade städat köket också! That's my son!
Som sagt, regnet vill bara inte sluta. Nu ÄR det svensk midsommarafton på hög nivå i Los Angeles. Åh vilka bilder och känslor som dyker upp! Fuktigt, lite kallt våta fötter och läckande stövlar samt sura stickade tröjor. Och MYGGOR. "Tänk om jag hade lilla nubben i glaset"...... i stället för regnvatten. Desperat kollar alla efter solen. Snart spricker det nog upp säger någon positivt. Jag menar så att våra 18 gäster ha någonstans att sitta på sill lunchen. Reservplaner smids i sommarsverige. Om 5 gäster sitter i Friggeboden, 8 uppe i stora stugan och resten under parasollet. Funkar det? Eller blir det omysigt kanske? Silltallrikar, jordgubbsfat och servetter åker in och ut. Sol regn sol regn sol regn. I LA är det bara regn nu, så vi stannar inne och leker. Men, oj då, kolla in de här två livsnjutarna som tar ett regnvarmt dopp i den redan 100 gradigt uppvärmda poolen.

The sun will come out tomorrow.......Tomorrow Tomorrow


Nä, nu får det sluta regna, det är ju varken LA eller jul känsla just nu.
Maja har tre framträdanden på gång i nästa vecka. I skolans julshow ska hon vara med både i 1st grade och Kinder framträdandet.
Och så är det musikalskolan som har uppvisning. Jätte kul, Maja älskar det, men det ska då inköpas kläder till samtliga event. Jag berättade ju om Kalles osnygga "burgundy" fluga som var så svår att hitta. Nu gäller det att hitta sista kläd-detaljen till Maja. Hur galet det än låter så är det en vit, v-ringad T-shirt, som i T-shirtslandet USA inte går att hitta.
I alla fall så levererade Karin över en fin t-shirt igår med instruktionerna: klipp och gör vad du vill med den, så den kan funka till Maja. Otroligt rart gjort! Tack! Så då blir det den eller en av Max små tröjor som Sibi ska ta till en skräddare och sy ett v i halsen. Skönt, snart är Michael Jacksson out-fiten klappad o klar. Men det slutar inte där. Hon ska vara Annie på sin musikalskola, och då behövs en liten dräkt till det också. Jag åkte till IGUANA, på Hollywood Blvd, där jag hittade Kalles fluga. Bästa vinatgebutiken i stan, måste jag nog våga påstå. This is the place helt enkelt. Hittade här en vintage, "typ", Annie klänning. En peruk till det, sen var vi hemma. Maja hade så klart synpunkter på peruken. Alldeles för stor och yvig. Ja, nu hittade jag bara en clown-wig för vuxna, trodde liksom jag skulle komma undan med det. Jag får väl jobba lite på att klippa till den eller nåt.

Sammetsklänningen var hon så glad för, att den åkte på, till fredagens biobesök "Prinsessan och grodan". Kalle och Maja åt popcorn så det sprutade ur öronen och njöt av att vara på bio. MEN inte en enda gång skrattade de under filmen. De två har bra känsla för humor. Alltså, syskonen Ersgård var halvnöjda med den filmupplevelsen. Nu räknar vi ner för; "Alvin and the Chipmunks" premiär SNART.