tisdag 1 december 2009

En dag i VINets tecken


Jag har varit lite stressad över en inköpslista vi har fått från skolan.
Det vankas "Christmas Show" och då ska det kläs upp.
Maja: vit v-ringad t-shirt och svarta byxor (Michael Jackson-tema), inte så konstigt. Men de riktiga konstigheterna startar med Kalles outfit: Svarta finskor, svarta finbyxor, vit finskjorta OCH fluga. Den sistnämnda måste vara i kulörerna "red" eller "burgundy".
Min son är en dinousariekille i shorts, svarta finskor, kommer vi aldrig inhandla. Fluga? Hitills har vi klarat oss utan, tills nu. Så denna fluga har stressat upp mig lite, jag har letat runt, hittat blå och svarta. Men BURGUNDY, denna fina dansbandsfärg, vinröd, har varit lite körig att hitta.
Tills i dag! De riktigt moderiktiga tjejerna i Satine-butiken på 3rd, blinkade inte ens när frågan dök upp. Ja, då får du gå (läses åka) till Iguana Vintage Clothing på ohärliga Hollywood Boulevard nära Vine Street. Själva butiken var INTE ohärlig den var bara trés trevlich.
Peruker av alla de slag, slipsar som såg ut som pianotangenter. Konstiga jultröjor OCH, en BURGUNDY BOW TIE. I'm home free!
Kommer dock sälja den på e-bay den 20 december.
I vilket fall, det var en hel del vin på agendan idag: VINtage, VINe street, VINröd, ja det leder ju in en, helt osökt, på ett glas av samma vara. Men vilken tur, att samtidigt som jag kom hem, sladdade Talbots mamma Charity förbi. Jag erbjöd ett glas rött. Hon sneglade på klockan, tja den är ju i stort sett fem. Hon var halv fyra. De minsta illbattingarna var borta hos Drivers och lekte så det var bäddat för en stunds tjejsnack i soffan. Kalle hängde på.


En helt vanlig dag på stan

Efter det rörande momentet denna morgon "titta på julkalendern" drog barnen till skolan och Sibi tog Max på en promenad. Det gör de varje morgon. Tisdagar går de till Max bästis Talbot, han bor några hus bort. De kramas och lunchar ihop, mysigt värre. Jag åkte iväg på lite olika uppdrag. Första var att träna med Tanja. I dag var det no mercy, bara för att jag har varit sjuk i nästan tre veckor, så var det ju inte ett dugg synd om mig på något vis. Det osade träningsvärk innan jag äntrade lokalen. Ja jisses, vad gör man inte för sig själv. Sen åkte jag en sväng till Beverly Boulevard, två minuter bort. Det tog tio minuter för mig. Endast för att jag inte gillar att svänga vänstersvängar rakt ut på en sk "Hornsgata a lá LA", utan ljussignaler. Jag cirklade runt lite, ingen stress. Hittade en verkligen trevlig inredningsbutik,"Twentieth", 8057 Beverly Blvd. Jag gick in för att jag såg en likadan stol som vi har i vårt hus. Vi hyr ju huset, så några/flesta av möblerna är inte våra. Tex denna stol/fåtölj. Ville bara kolla priset på denna skinnhistoria, OM något barn skulle gå loss med kniven eller nåt. 2800 dollares, typ 20.000 svenska kr. Vi har två. Positivt tänkande!
Vill ha den här ägget liknande stolen. Kollade ej priset. Jag är ju i Hollywood, drömmarnas stad o drömma går ju alltid. Efter detta styrde jag bilen till "Little Next Door på 3rd". At this fantastic restaurante, I had a lunch date with my cool, stylish and lovely friend Hayley. I'm now writing in English, because she is following my blog everyday, not understanding a word. It was a nice interesting and fun lunch, as usual.

After she took me to a supercool vintage boutique next door, "Satine", 8117 West 3rd street. I'm in love! Look what I found, my favorite little guys. I just want to hug them and play. Then I just HAD to buy this t-shirt, so I did! Everytime I meet Hayley, she always gives me, like 10 new exciting adresses to visit. Thank you! And I will share them with all of you, of course! Soon!

Svensk 1 december stämning


Äntligen fick jag ge barnen sina julkalendrar. Vi fixade mysigt i "mammas och pappas säng" och sedan såg Maja och Kalle första avsnittet av årets julkalender. Jag skulle gärna suttit och myst med dem, men jag motade Max vid grind, han ville anfalla datorn samt öppna alla luckor. Jag tror kalendern gick hem. Jag ska se den i eftermiddag.
Jag vill passa på att tacka skötbordet för, om än inte så lång, i alla fall, trogen tjänst. Nu åker du ut. Man kan inte låta bli att fundera på vad man skulle kunna ha det till. Datorbord? Leksakshylla?
Eller så är det bara, tack och hej. Lite ledsamt är det, kanske ska jag spara det ändå. Ja, det har jag ju tid att fundera på under dagen. Nu ska jag träna. See ya later!