onsdag 21 oktober 2009

Mamma lämnar oss helt ensamma

Det jag egentligen skulle skriva i dag, när jag snöade in på tossiga saker i LA, är att min mamma reser hem i morgon och jag känner redan hur tråkigt och tyst det kommer bli. Den där tomma känslan infinner sig redan innan hon har åkt. Det lär bli färre kaffe latte per dag och färre dagliga upptäcktsfärder genom LA. Vi är ett bra team som hittar nya spännande och roliga saker och det är kul att upptäcka en stad tillsammans med min mamma. Vi har ju exakt samma intressen, som design, mode, vackra och udda ting osv. Sen är hon så nyfiken och envis, och har oftast redan före ankomst, kollat in spännande butiker och adresser. Dessa utforskar vi sen glatt och hämningslöst tillsammans. Så var det slut för denna gång, men vi jobbar vidare på vars sitt håll med några nya ideer som vi ska utveckla ihop och jag ser fram emot nästa besök. Glöm inte berätta hur du nattar Max innan du reser, jag har ju inte gjort det på en månad! Med andra ord tack för all hjälp med barnen! Kram till dig mamma o trevlig resa. En latte hinner vi nog med i morgon innan avfärd mot LAX. Godnatt

Tossigt i Los Angeles

I morgon bär det av till Malmö för min mamma. Malmö ja "Haur du sitt Malmö haur du sitt varden" brukar det heta, hmm..... Undrar var det kommer från? Jo ser ni, det var en reklamslogan som tidningen Sydsvenskan hade för ca 15 år sedan. Varför jag nämner detta??? Ingen aning. Men har man sett Los Angeles, då har man sett det mesta skulle jag vilja säga. Bara några små exempel som jag funderade på i dag: På Farmers Market på Fairfax finns detta helt osanolika konditori, ett helt götteställe för hundar. Här erbjudes allehanda bakverk för människans bäste vän. Varför?
Eller nu, när det vankas Halloween, då förvandlas trädgårdarna till små prydliga kyrkogårdar. Kedjor, olyckskorpar och skelett trängs med spindelväv i buskarna. Och osköna häxor fladdrar i vinden. Tänk att komma hem på natten, lite på lyset, och kanske glömt att "the personal scaryfixer" har varit framme och styrt upp spökerierna tidigare på dagen. HU!
Eller om man går in i skafferiet och hittar en flaska............blod?!
På salongen där jag brukar gå och fixa naglarna, fick jag syn på de här underbara före och efter tavlorna. Kan någon berätta vad som hänt, om det över huvudtaget hänt något på efterbilden??? Är det samma tjej på båda fotona?
Eller den här skjortan, jag är helt fascinerad av den och bara måste visa den igen. Los Angeles är fyllt av skojsigheter.