fredag 9 juli 2010

Fot och hårvård för hela slanten

I går hade mamma jag och Maja tjejdag. Vi åt lunch på Gustav Adolfs torg. Sen hängde de med mig till salong Chic. I väntan på sin tur blev man erbjuden ett glas rosé, lite Hollywoodstyle. Jag fick där efterlängtad fotvård hos Maricela. Det är ju för övrigt en bra present att ge bort till någon man gillar. Under tiden jag satt där i fotbadet ringde jag ut till mamma och bad henne kolla om Maja kanske kunde klippa sig samtidigt. Det fanns tid, Maja njöt av att bli tvättad och fixad i håret.
Både Maja och jag var så nöjda när vi stegade ut i sommarvärmen. Inne hos Olsson och Gerthel fick vi syn på Sony Angels, alla tre blev lite stissiga. Maja tittade länge på de små gubbarna och berättade för killen i butiken vilka Sonys mamma har och vilka mormor har. Han undrade nog vad det var för tokar som hon hängde med.
Ett litet besök på Form Design Center hann vi också med och en fin affisch till barnens rum inhandlades.

Ystad


Vår Skåneresa börjar närma sig slutet, men ett Ystadsbesök hör till traditionen. Jag, Max och mamma tog pågatåget. En timme tog det och när vi steg av luktade det tång och hav. Härligt! Sen promenerade vi mot målet, moster Aase och morbror Torstens hus. Jag tillbringade alla mina somrar i Ystad när jag var liten. Och när man nu, som lite äldre, hälsar på så här på sommaren, får man nästan för sig att flytta hit. Men bara nästan. Väl framme väntade en fantastisk smörgåstårta och kaffe på det.
Det är alltid mycket skratt och galna upptåg när man besöker moster. Det är, om inte annat dessa bilder ett bevis på. Systrarna är lite tossiga.
Till slut lånade mamma ut påsen hon hade på huvudet till Max.
Sen promenaerade vi lite i kvarteret, trevliga hus med lummiga trädgårdar.

Kalle - en allkonstnär



Denna morgon chockade Kalle mig och resten av gästerna på hotellfrukosten mycket glatt. Han uppvisade en för mig helt omöjlig konst! Sked hängandes på näsan utan att hålla! En av tjejerna i frukostpersonalen ville testa, men det gick inte. Kalle skulle visa på mig, men utbrast: Du har för stor näsa! Vi fick låna en sked till rummet, nu ska det bli uppvisning för pappa Jock.