måndag 15 februari 2010

Santa Barbara-önskebrunnarnas stad


Santa Barbara är verkligen en härlig, trevlig och stämningsfull stad. Vädret var som en försommar dag i Stockholm. Vi började med att ringa morfar Stefan på födelsedagen. Maja och Kalle sjöng Happy Birthday för pappa och halva Santa Barbara. Ganska högt var det! Sen skuttade de glada runt runt! Jag är ganska fascinerad av denna stads stora utbud av "önskebrunnar"? Har nog aldrig sett så många små och stora fontän-anordningar på ett och samma ställe någonsin. Här kommer några exempel!
Barnen passade på att slänga i en slant och önska sig något, förmodligen ännu fler Bakugans och Barbies. Om någon undrar över klaff-felet i dagens inlägg, så beror det på, att helt plötsligt, hittade jag en trevlig liten barnbutik och ekiperade om mina barn. Så kan det gå i bland när man är förtjust i att shoppa. Förutom alla fontäner, blev jag glatt överraskad över vilka fina vattenposter de hade i SB. Väldigt glamouriga!

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Söndag förmiddag, vi bestämde lite hastigt och lustigt att vi skulle dra iväg på en utflykt med en eventuell övernattning. Det är självklart att jag gillar spontanutflykter, men ibland känns det bara som man packar packar och packar och inte riktigt vet vad. Ärligt talat så känns det bäst när jag har packat dagen innan. Hur som helst, iväg kom vi och kom snabbt överens om att Santa Barbara och en natt på Four Seasons kan ju inte bli fel. Det ska ta ca 2 h dit men det tog mer än tre timmar pga tokiga bilköer. Väl framme runt 15.00, hurra. Åh vad underbart vi ska ha. Ligga och sola och titta ut över havet sen mysa i ett fint bungalowrum. Nä, vi hade inte bokat och vi hade någonstans förträngt att det var Alla hjärtans dag-helg/ Valentine's Day. Fullbokat så klart. Ja, ja, då tar vi nästa hotell. Alla hotell med Stilla havs-utsikt var fullbokade. Vad gör man, åker hem? Nä, inte den här familjen. Det fanns i stort sett två hotell, med rum kvar i hela Santa B. Inga havshotell alltså! Det fick bli The Sandman inn. Ett härligt eller ja ...ett motell, helt enkelt. Ni vet, som ett tvättäkta filmmotell. Sånt där som otrogna par eller efterlysta bovar tar in på. Vi fick ett rum, med två sovrum, vilket var kanon. Det var relativt fräscht. Sängarna kändes nästan nya och det luktade gott, nästan för gott. En dansk barnfamilj bodde brevid och en svensk lite längre bort. Så det verkade ju vara ok, ÄVEN om hela hotellet andades PSYCHO. Och faktum är att jag kollade bakom duschdraperiet när jag steg in i badrummet. Jag tog även en extra koll på killen i repan, det var inte Norman Bates, bara en vanlig student. När vi hade installerat oss i detta bleka rum och lagt samtliga blommiga överkast i ett hörn, då var det dags för skaldjursrestaurang på stan. Vi blev rekommenderade en av de bättre. Så med vagnar och barn vandrade vi mot maten. Gissa två gånger om det var fullbokat? Det var till att vända om igen.
Då hamnade vi på en Twin Peaks-artad diner. Alla människor gick med käpp och var i alla fall mycket äldre än vi. Restaurangen var upplyst med ett vitt intensivt ljus, lysrör kort sagt. En enorm servitris serverade oss och vi fick faktiskt hjälpa till att ta emot tallrikarna och langa ut på bordet. En surrealistisk upplevelse. Men vi hade trevligt, maten var god och vi skrattade oss igenom middagen. När vi senare kom hem till hotellrummet, var vi superglada allihop, att det var just här vi skulle bo! Kommer säkert åka tillbaka till både hotellet och dinern snart igen!