onsdag 9 december 2009

Yoga på morgonen och ekogodis på eftermiddagen

Dagens yoga pass var ett icke lett ashtanga pass. Jag har inte gått på just oledda pass förr. När jag kom in i lokalen kändes det som om samtliga personer typ hade benen på ryggen fast runt huvudet. Rätt spänstiga var de alla. Det var ju inte för sent att backa ur rummet och gå och ta en kaffe istället. Men jag har ju bestämt mig för att testa lite olika, så det är väl bara å gört. Instruktören var så duktig på att leda mig rätt och jag kom ihåg mer än vad jag trodde. Lokalen var helt super varm och jag svettades som en tok. Oh vad kul, på det i morgon igen!
På väg ut såg jag en man med en fyndig yogaväska. Gjord av jeans. Det visade sig att det var hans fru Megan Boudreau som hade tillverkat den och flera andra. Väskor till mattan är svåra att hitta, men nu hittade jag någon som tillverkar dem till och med. Kul! Lille Max har ju två söta kompisar Henry och Talbot som bor i kvarteret. De är egentligen ett gäng på fem ett-åringar, men det är de tre som är järngänget. I morgon ska Max ha lite julfirande med de tre illbatingarna hos oss. Pojkarna ska få vars en jätte fin bok som jag köpte i dag i min favorit eko-barn-butik Little Seed. "Hug Time" av prisbelönte Patrick McDonnell. Supersöta böcker! När jag kom hem hade jag fått post från Jocks moster Astrid Häckner. Ur paketet vällde smakprov på vårt fina Ekorrens eko godis. Mycket passande, eftersom allt mitt var slut och jag har inte hunnit skicka efter nytt från Sjölunda Gård. Astrid hade fått godiset på ett möte där Konsumentföreningens Anders Engström höll föredrag. Hoppas Astrid hann smaka det själv också, innan det flög iväg till mig! Tack, väldigt omtänksamt!!!!

Joe DiMaggio, Hanna Montana och Astroboy


I går eftermiddag var Max och jag ute på en uppfriskande promenad i grannskapet. Max tog med sig sitt "bat" om han skulle behöva skydda sin mor eller få ett erbjudande från ett "team". Vi e ju i Hollywood, allt kan hända. Det är verkligen kuperat och rumpan får sig en workout, samtidigt som det är trevligt att bara titta på alla fina hus.


Utbudet är av mixat slag här i Beachwood Canyon. De flesta är stora hus, men kan se ut lite hur som. Gigantiska moderna lådor blandas med rara sagoslott. Jag njuter av att traska omkring här. Själva underlaget är helt galet, stora sprickor i marken, men det får man väl räkna in som en del av charmen. Det var riktigt kallt i luften och så luktade som om någon eldade en majbrasa i december. Då längtade jag hem faktiskt. Så fick jag syn på den här välkända skylten där borta i fjärran, och tänkte, det är ju nästan overkligt att jag är här. Så där går tankarna ibland. Längta hem eller inte. Njuta av nuet är något som jag tycker är svårt. Men i går infann sig känslan faktiskt. Att få gå här, på tidiga eftermiddagen med min gulliga son, det är ju härligt det. Sen traskade vi nedförsbacke hem för att möta dessa två nyfrisserade personerna "Hanna Montana" och "Astroboy". Det var så de presenterade sig. Vår Beverly Hills frisör Helena Gullström, har gjort det igen! Så fina! Kalle ville i och för sig ha svart hår, men fick nöja sig med själva "tuppkammen" i dag. Maja sov i sittandes position i natt!