torsdag 6 januari 2011

Skoldags


På måndag smäller det, Majas första dag i sin nya svenska klass! På listan från fröken står det vad hon ska ta med. Bland annat armbandsur, blyertspennor, pennskrin, en bok hon gillar, inneskor osv. Vi checkar så sakterligen av. Maja gillar rosa det är helt klart, så när hon valde ett svart pennskrin, förstod jag ingenting. Men snyggt är det. Klockan köpte jag idag, fortfarande lite osäker på om det inte hade varit bättre med en Hello Kitty eller något annat flickigt. Hon önskade sig en Pippi Långstrump klocka, det hittade jag inte. Tjejen som sålde klockan till mig sa att denna är "inne". Ja, men dåså, nu ska hon bara lära sig den också! I morgon blir det inneskorsjakt, eller så funkar uggsen. Inte alltid helt lätt att hitta rätt till sin sjuåring.

Enstaviga tjejen!


Jojo, i dag besökte jag H&M Gallerian i Stockholm, nedre plan. Jag tågade fram till butikstjejen och skulle precis öppna munnen, då tittar hon på mig och säger: JA? Va, tänkte jag, eh..... jo jag undrar var Trendavdelningen är? Hon svarar: VA? Man blir ju mållös! Var tvungen att fly till GRANITVästermalmsgallerian igen. Glatt bemötande resulterade i fyra nya ljusslingor. Undrar om Granits ledning har härliga kickoffer, bonussystem och utdelar kramar eller något liknande till sina anställda?! Heja även Carl-PhilipTelenorbutiken som hjälpte mig att fixa nytt simkort och telefon. Hjälpsam, gla´ och tålmodig det må jag säga!

I want my dough back...................!

I dag inhandlade jag något som jag tyckte såg superkul ut. En frisersalong med lera. Jag ville ha PlayDoh men det saluförde inte BR. De erbjöd en annan variant, som enligt butikstjejen, var EXAKT samma som PlayDoh. Och det var det ju såklart inte. PlayDoh versus MyDough:
MD luktade inte lika gott som de traditionella, MD har ett mycket retligt litet plast på burken. Innan man kommer åt leran måste skarpa verktyg användas. Inte så barnvänligt plus en mycket irrad förälder! MD torkar superfort. Vi blev nästan lite stressade av att leran efter ett kort tag kändes som, ja ni vet när man har torra händer, strävt liksom. Själva prylarna som man skulle frissera med var ganska svåra att använda för den lilla barnhanden. Positivt var att då att jag som förälder MÅSTE sitta där hela tiden och hjälpa till, det är ju mysigt i och för sig.
Och när gubbarna väl hade fått nya frissor, fick vi oss alla goda skratt. Jag gillade Majas Lakersgubbe eller Marie Fredriksson och Per Gessle. MEN, orginalet, PLAYDOH, ska inhandlas ASAP! Något som jag aldrig hittade i Los Angeles, var stora målarfärgsplattor, brukade köpa med mig från Sverige. Blev så glad idag när jag köpte nya färger. Återigen, hittade inte "den vanliga", ni vet den vita plattan man hade i skolan?! Och självklart, orginalet segrar igen. Vilket lurendrejeri. Kolla vilka tunna färgplattor kommer ju ta slut på nolltid. Hittepå!