onsdag 16 september 2009

"Neon"dertalare


Jag har alltid älskat neon.
När jag och min kompis Malin Berglund gick i typ femman på Ribban i Malmö så köpte vi ett par gula och ett par rosa NEON strumpor. Sen bytte vi så vi hade vars en färg på varje fot och gick runt med, lite Noice. Detta var på 80 talets början. Nu har jag neon träningsbehåar och neonskor. Känner mig glad av detta lysande vara. Och det är väl det som är meningen, att man ska känna sig glad. Hela neoneriet har jag nu glatt överfört på min sexåring. Vi målar naglarna i neon rosa och grönt, hon kör neontights och neon diadem. Lysande dotter helt enkelt!

Look at those guys


Är detta de sötaste figurer ni har sett?
Nä, jag har inte köpt dem till mina barn, de är till mig själv. Jag har gömt dem och ska plocka fram dem när jag vill "leka". Kolla deras små söta änglavingar på ryggen. Köpta på svenskamerikanska barnbutiken Flicka i Larchmont village. 8 dollar styck och stora som en legobit. Hela butiken är fylld av vackra ovanliga roliga söta och ordentligt dyra barnkläder. Splendid.com är ett av mina favorit märken. Mjuk mjuk mjuk bomull. Kolla Max nya fräna byxor från Joha love som jag själv skulle vilja ha på mig hela tiden. Lika mjuka som Splendid

Lyx o Flärd i Malibu


Igår bar det av på finlunch i Malibu. Helena och jag hade date med våra snygga, roliga och glamouriga amerikanska väninnor Hayley och Siulan, det där lät lite som Helan och Halvan, fast i detta fall är båda Halvan. Vi träffades i Malibu, det osar glitter o glamour när vi åker längs PCW (Pacific Cost Way). Malibu som ligger precis vid Stilla Havet är bla känt för att många kändisar hänger där.
Och mycket riktigt när vi anländer till det urmysiga lunchstället i Malibu Country Mart (www.malibucountrymart.com) då sitter Pamela Anderson där i egen hög person och avnjuter lunch på Malibu Kitchen. Man kan inte låta bli att glo. Hon såg så snäll liten och rar ut att jag inte ville störa med turistfasoner och ta bild. Alla vet ju hur hon ser ut.
Vårt lilla gäng åt lunch på samma ställe och testade lite av varje av det fräscha och goda sortimentet.

Sen var det dags att besöka den enda toan i hela detta lilla "köpcentra", kö såklart, jag hade redan hållt mig en timme. Nog om det, köpte en underbar rumsdoftolja med spadofen Eucalyptus för 400 kr, hoppas den varar länge. Nu känns hela vårt fina hus som en ren göttig spainrättning.Och givetvis köpte jag de fantastiska frysta ekologiska sopporna från Malibu Kitchen . Man stoppar de i frysen och plockar fram när man inte orkar laga mat, ganska ofta mao.
Lite in o ut i härliga butiker som Madison och James Perse och favo jeansmärket just nu Earnest Sewn. Malibusejouren avslutades med att ytterligare en väninna, Vanessa dök upp och inviterade oss till hennes "gated community lyx house to be". Denna fartfyllda kvinna är i full gång att inreda ett mycket tjusigt och STORT hus. Betong, vackra träslag, funtionella skåp (himmelriket) och vackra öppna ytor, stilfulla stengolv utomhus och högt i tak så klart. Kan nästan inte vänta att få komma dit på drink vid den stora poolen och äta pizza från pizzaugnen....................................
Sen bar det hem till lugnet, utsikten och fridfullheten i Beachwood igen, borta bra, men hemma bäst..................

Husdjur in da house


Barnen tjatar varje dag om att få en hund eller något liknande. Som tur är så är Jock allergisk så det blir inga husdjur. Men i går eftermiddag smög sig den här rackaren in och tog först en titt på poolen och sen på kuddhörnan. En livslevande tvättbjörn, lite som att komma till ett zoo. Mycket exotiskt. Nu har vi typ ett husdjur. Senare på kvällen var de två.....e, ja man kanske inte vill ha för många på backyarden även om de är gulliga.