måndag 5 april 2010

Use your elbows!

Maja och jag började morgonen med en tjejfrukost. Det gäller att skynda sig på morgonen, så inga obehöriga killar lyckas hänga på.
Maja introducerade glatt den nya frukosträtten; "kaffelatte med flingor i djup tallrik". Hrm.... Sen fick vi oss ett gott skratt när påskharen gled förbi. Vi båda reagerade harens fötter, som var ett par gympa dojor. Inget man ser så ofta ändå.
Detta måste varit den varmaste dagen på länge. Solen stod på, täckte i stort sett alla håll och kanter.
Ett stort jippo hade arrangerats på hotellet. Spunnet socker, hopptält, ansiktsmålning och annat. Enligt tradition ska man vara med på "egghunt". Alla hotellets besökande barn samt "locals" kom och skulle hitta eller snarare jaga ägg. Små områden var indelade efter ålder. Maja och Kalle fick vara i en grupp och jag, hängde med Max till småbarns avdelningen. Han var så ivrig på att göra något, som han inte ens visste att han skulle göra. Med andra ord, han var lite för liten. Men han hängde med så gott han kunde och plockade ägg till sin korg. Amerikanska ungar verkar födas med en egghunt korg i näven. Jag hörde från vimlet, en mamma som sa till sin 5-årige son, på skoj/allvar, man vet inte: -Use your elbows! Efter detta race, var vi alla halvt svimmfärdiga av värmen. Men då skulle barnen ansiktsmålas. -Åh vilken fin katt! -Nämen mamma jag är ju en bunny! Ja, men vad vet jag?! Så var påsksemestern slut och Anna/Tomas åkte hem till Sverige, Mattias/Helena till LA och jag/Jock stannade en natt till.

Aktivitets fylld dag

Lördag morgon. Som en helt vanlig dag, i en småbarnsfamilj, ingen skillnad på helg och vardag. Upp ska man vid halv sju, vare sig man vill eller ej. Till slut lyckades vi komma på benen, hela familjen, och styrde mot frukostbuffén. I rask takt fortsatte vi sedan till poolen, där hängde vi sen hela dagen. Det är så lugnt och fridullt i öknen, till skillnad från LA. Maja och Kalle hade så kul med alla sina svenska kompisar. Tror att vi alla behövde komma från stök LA ett tag. Efter en heldag vid poolen, vakandes och jagandes efter barn, var det äntligen dags för lite vuxna aktiviteter. Tennis stod på agendan. Helena och jag hade verkligen väntat på detta ögonblick! Så i identiska outfits, var vi helt redo! Och extra kul var det att samtliga vuxna tyckte det var lika kul som vi. Inklusive Max, som ropade: - Bolla, Bolla. Tror kanske att Max är mitt tennishopp. Han vill säkert spela med sin mamma i framtiden. På kvällen åt vi middag på områdets mexikanska restaurang. Jag älskar guacamole, här tillverkas den rakt framför ögonen och resultatet är mycket gott. Inte lika god som Sibis, men väldigt nära.

Påsk i glada vänners lag


I fredags bar det av till öknen. Högtiden påsk skulle firas och detta gör man ju helst med glada kompisar. Så familjerna Millgårdh/Ersgård, Carrfors/Bråkenhielm och Olsson/Massalsky slog slag i saken och samlades i LA Quinta. Vad otroligt modernt med så många efternamn förresten! 6 vuxna och 7 barn blev det allt som allt. Vårt rum, var lite för litet för en familj på fem, men finns det hjärte så finns det stjärte.......... Vi hade utsikt över lite olika trevliga poster. Tennisbana och pool. Det är det bästa med hela resorten, det finns så många pooler, att man behöver aldrig släpa man och barn runt hela området. Det är bara att stiga ut ur rummet, och oftast är man ensam vid den pool man bor närmast. Vår familj kom ganska sent, samtidigt som barnvakten Brittny helt enkelt. Henne hade ju barnen träffat förr så det var lycka. Vi sa hejsvejs till barnen och mötte upp de andra för middag på Morgans. Först drink vid det fina "eldstadsbordet". Christi och agent-Steve slöt upp till middagen. De har nyligen köpt en weekend lägenhet, nästgårds, så det passade ju utmärkt. Jag åt ostron om någon undrade, det är det bästa jag vet. Och här på Morgans, har de, i särklass, de bästa jag ätit "ever".