fredag 9 oktober 2009

Dagens topp!

Kör en närbild på den här herrens sköna "topp".  James Dean och Marilyn Monroe i en salig blandning. Hela färgpaletten är representerad. MODE???

Kallt i Los Angeles


Nu är det faktiskt kyligt i Los Angeles tycker jag, men ändå svårt att veta hur varmt man ska klä sig. Jag gick loss på dunväst och Ugs. Kändes lite överdrivet kanske, när jag tittar på min man Jock i shorts och tunn skjorta. Här är vi på väg att se en dubbelmacka av Toy story 1 och 2. I 190 minuter satt jag o frös inne i biosalongen i dunväst och 3D brillor.
Passerade denna reklampelare på väg till bion på The Grove. Coolt! Efter bion var det dags för Majas american girl docka Lisa att gå till frissan. Hon såg rätt risig ut på före bilden. Maja valde frisyr, toffsar. Så där ja, representativ igen.Då var det dags för ett toabesök. Jag är fortfarande helt fascinerad över att de har en speciell hängare för dockan på toaletten. Geni!!!

Är dessa solglasögon mina nu eller?

Om någon har glömt något hemma hos mig och om de inte hämtar upp det inom en viss tid är det mitt då? Vad finns det för tidsgräns liksom? 1 vecka, 1 månad? Henrik Bastin glömde de här solbrillorna, ganska snygga, optical quality står det i skalmarna. Mina eller hans? Eller ska han behöva köpa ut dem? Jag låter de ligga o marinera lite i byrålådan och ser vad som händer!

Art Walk i Downtown LA

Andra torsdagen i varje månad är det Art Walk i Downtown (downtownartwalk.com), då håller gallerierna i Historic Core´s Gallery Row området kvällsöppet. Fullt med folk samlas. Lite Malmö Festival trängsel, men där slutade likheten. Underbar stämning, människor åker hit från olika delar av LA för att uppleva intressant konst, trevliga restauranger och nya bekantskaper. Downtown visar upp en helt annan sida av LA. Här promenerar man pratar med varandra och trivs. Annars är det ju mycket bilåkande och var och en sköter sitt tycker jag i Los Angeles. I alla fall, när det är Art Walk möts de olika konstarterna; musik, bildkonst arkitektur, skulptur och litteratur i en härlig blandning. Sprakande ljusspel på väggar, vågade installationer, lite lättare porträttmålningar, avancerade nakenporträtt. Allt ackompanjerat av glada gatumusikanter. Allt live, här och nu. Här står Helena och betraktar ett konstverk på Continental Gallery när det var Dublab afton (www.dublab.com). Helt plötsligt fick vi en ny kompis "Muscles", som liksom hängde på resten av aftonen. Kerstin kollade om musklerna höll. Det var populärt runt konstnären Robert Vargas. Vargas målade sin första nakenmålning när han var tre år och fångade sin mamma på väg från duschen med sina crayons. 29 år senare är han inne på samma spår. Här kan vi se honom analysera sin nästa modell. Kan berätta att hon fick stå där GANSKA länge. Den mest intressanta konstnären denna kväll var ändå vår vän Helena Gullström (www.helenagullstrom.com). Hon var inte med i art walk denna gång men vi fick sneakpeeka på hennes verk. I sin magnifika loftvåning mitt i hjärtat av Downtown och utsikt över myllret på gatorna, skapar hon sina underbara skulpturer och målningar. Här har jag total fastnat för en Gullström. Lägg Helenas namn på minnet gott folk!