fredag 25 december 2009

Klara färdiga köööööööööör......

Herre jisses vad mycket julklappar. Men jag måste säga att varenda en var ju fantastiskt bra! Kalle fick en robot, i väldigt hög klass av Alice. Helt galen, skjuter saker, dansar, går och har sig. Max fick en Elmodocka, också av Alice, även han dansar och pratar, lite för högt. Mycket olika ljud är det nu här hemma. Så nu kryssar jag mellan Barbies, Bakugans, dvd:er och ganska jobbiga små ettriga figurer som drar omkring med loud voices. Men med ett champagneglas i näven, hela tiden, så ska nog allt gå väl. Från Charlotte och Christian familjen kom fina böcker. Bland annat en splajsans ny dinousarie bok till Kalle, Sarah Sheppards bok nummer två "Varning för köttgänget". WE LÖÖVE!
Maja blev helt till sig när hon fick två stycken Barbies. Måste säga att den ena dockan hade ju helt avundsvärda skor, i alla fall den neonrosa färgen. Kan nästan inte vänta tills jag och Maja ska leka med hennes Barbies! Från farmor Marianne kom en fin klänning till dockan Lisa. Dockkvoten är fylld. En stor del, eller kanske den största i Majas liv är ju sång och dans. Av sin nanny Sibi fick hon en cd-skiva av det härliga mexikanska dansbandet "La Apuesta". Vilka lirare! Denna skiva lyssnar Maja jämt på, i Sibis bil och kan varenda tårdrypande text, på spanska. Som grädde på det berömda moset så levererade Jock ett Casiokeyboard till Maja.
Så, Billy Ray och Miley Cyrus släng er i väggen, här kommer Jock och Maja. Nu ska det "sing och song writas" här i Beachwood Canyon, LA.

Väntan..............


Snart snart snart...... blir det klappar. Först snaps och sill lunch på altanen i 18 graders värme. Är det verkligen julafton?
Barnen väntar tappert på sina små stolar att vi vuxna ska bli färdiga med lunchdisk och att Jock ska fylla klart sina skålar med svenskt godis. Han påstår att man inte kan öppna julklappar utan godis. Fortsättning följer....

AVDVENTSKALENDER


Lägg till bildNär jag var liten hade alla kompisar en sån där julkalender, där det hängde paket. Jag var så avundsjuk i 27 år. Först då insåg mamma allvaret och broderade en julkalender till mig. Den var verkligen värd alla år av väntan. Det är den finaste kalender jag har sett. I år orkade jag dock inte fylla den med klappar. Men den är helt klart min snyggaste juldekoration.

JULAFTON


Tomten hade verkligen varit här i natt. Han kom in genom skorstenen och ner i spisen. Precis som det ska vara. Detta vet vi eftersom mjölken var halvdrucken och han hade ätit på kakorna som Jock satt fram, samt alla klappar han hade lämnat under granen såklart. Barnen har nu en jobbig dag framför sig. Jag kommer ihåg hur det kändes att se alla klappar under granen. Inte röra och ännu mindre, packa upp. Dags att aktivera dem och få dem att tänka på annat. Hur nu det ska gå till?

GOD JUL

Dan före dan


Vi har valt att fira julafton när alla firar här i USA, den 25:e med andra ord. Kändes som om vi fick en bonus dag att fixa allt det sista på. Vi tog det lugnt på förmiddagen. Storasysterdockorna passade nya babyn Felicity, förtids julklapp från Alice, när Max tog ett julbad i poolen. Framåt lunchtid åkte vi iväg till den svenska butiken Olson's Delicatessen 5660 Pico Blvd. Förra året var det kö runt husknuten, men i år var det lugnt. Förmodligen för att alla var hemma och firade 24 december julafton. Jag letade efter löksill, slut så det skrek om det. Men rödkål och salt godis fick vi med oss hem. Kjell tog väl hand om oss. Otroligt gammal kassaapparat kan man ju tycka, men why fix, what's not broken? Efter denna mysupplevelse åkte vi till Trader Joes och Ralphs för att inhandla sjuka mängder vin och julmat. Oj, vad bra man är på att handla, helt otroligt när man tänker efter. Det var även ett under att jag fick in allt i kylen. Lite som Tetris, när planeringen av kylskåpsplats sker. På kvällen grillade vi och så fort kidsen somnat var det julklappsinslagning. Alltså, jag förstår inte hur det kan bli ett sådant överflöd av julklappar varje år, fast man har sagt: I år köper vi högst fem klappar var till barnen. Jodåsåatt........... Dinousarier, robotar, cyklar trängs om platsen under granen. Jisses, Max kommer bli alldeles vild i morgon. Gäller att aktivera honom kvickt. Julstrumporna som min mamma har sytt, är nu fyllda och kommer rädda första halvan av dagen, tror jag i alla fall.