måndag 10 maj 2010

New Yorks Zoo


Tvillingvagnen som vi köpte för ett tag sedan räckte ju inte för våra mastodontpromenader i New York, så en liten lätthanterlig vagn för 20 dollar inhandlades raskt. Nu har jag tappat räkningen helt på hur många vi har i vårt vagnstall, många är det!
Fredags morgonen startade vi med frukost som inhandlades på Le Pain Quotidien och åts i Bryant Park. Efter det en liten karuselltur till tonerna av Edith Piaf. Det var uppvärmning inför vår promenad mot Zoo i Central Park. Ni vet det där Z00:t som filmen Madagaskar typ "utspelas" i. Lagom stort och mysigt att vandra omkring en stund i. Roligast var, enligt barnen, att få mata getter och lamadjur. Dessa äventyr tog precis hela dagen, vi skyndade oss hem för att möta vår barnvakt Deena på hotellet. Snabbdusch och snabbfix, det vankades middag på stan. Vi åt på en supertrevlig restaurang, Greenwich Grill med japansk/italiensk mat i coola Tribeca. Så gott. Sen hann vi nätt och jämt in på en märklig bar i samma område och drack en cosmopolitan, som sig bör.
När vi kom hem sov barnen sedan länge och flaskorna var snyggt uppradade på toan. Vi hade faktiskt världens minsta rum, så det var väl enda stället det fanns plats på.

Födelsedags middag


På kvällen anlände även farmor Marianne och vi åt alla middag och firade Tobe som fyllde år. Sen rakt i säng, mycket trötta efter resa och dagens upplevelser.

Snart incheckning


Nä men titta här kommer Klum/Rubes! Incheckade och klara! Dags för oss att göra det med... helt utmattade efter långpromenad med avslutning på Toys r us.

Morgonstros i NY



Efter snabbfrulle så gick vi längs bland annat 5th avenue mot Central Park och kollade läget lite. Klockan var nu ca 8.30 och incheckning på vårt hotell var kl 15, hurra, eller inte? Pojkarna turades om att få sitta på pappas axlar. Spana in fönsterputtsaren! Magnolia Bakery fick mig att tänka på mamma, fullt med rosa och mintgröna cupcakes. Det du mamma, det missade vi när vi var här! Så småningom blev det kisspaus på ett lyxigt hotell, vars namn jag inte kommer ihåg. Men denna soffa kommer jag inte glömma! Med tömda blåsor var barnen redo för lekplats i Central Park.

New York på morgonkvisten



Tidigt i torsdags morse anlände båda familjerna till New York. Vi blev upphämtade av en shuttle. Chaffisen hade parkerat bussen lite lite för länge och var precis redo för att bärgas när vi kom ut. Då önskade jag att det var världens längsta vita limmo, som egentligen stod och väntade på oss. Jag älskar New York bäst, väldigt tidigt på morgonen, innan allt kommit igång ordentligt. Alla TV morgonshowerna spelas in och glad publik skockas runt programledarna som gör sina påor utomhus. Vi passerade minst två denna morgon. Skön stämning så det räcker o blir över! Frukosten åt vi på Pret A MangerBroadway. Verkade som det mesta var ekologiskt här. Vi klarade av frukosten ganska snabbt eftersom Max, vår lille bulldozer, nästan rasade stället. Dags för upptäcktsfärd i NY.