fredag 22 januari 2010

Hemliga lösenord på spännande barer


Nu har nog växterna fått den dos av regnvatten de behöver. Jag har fått nog i alla fall. Lillebroder Erik passade på, när det öste ner som värst, att plugga lite dykfakta inför sitt stundande PADI dykcert, första lektionen i morgon. När han sen unnade sig en liten paus, åkte vi åkte en sväng till The Grove. Erik var helt oberörd av det äckliga våta regnet, han är ju van, både som sjöman och som Malmöbo. Jag ville bara rusa hem igen, vilket vi gjorde. Hemma var det julafton. Mamma hade skickat med hemmasydda kläder till vår senaste familjemedlem, American Girl bebisdockan. Maja var så glad.
Titta så fin lillan blev! Fantastiskt duktig mamma jag har. Tänk om jag var hälften så händig. Finfina knappar också, hon lämnar inget åt slumpen minsann. Sen kom stor Max på besök och fick ett fint välkomnande av lill Max. Efter lite grabbsnack i soffan var det dags att dra ut på stan. De mindre grabbarna fick stanna hemma och vi andra åkte till underbara kvarterskrogen La Poubelle för middag. Jätte gott och trevligt! Under och efter middagen försvann mitt middagssällskap, lite då och då, till affären next door. Brevid restaurangen ligger nämligen ett otroligt trevligt antikvariat. Jock, Erik och Max var som uppslukade. En nördigare trio får man leta efter.
Max fick sms från Knoll och Tott, eller jag menar Staffan och Lars, vi skulle nu bege oss till en bar i Koreatown. Vi fick ett hemligt lösenord, som skulle hjälpa oss att komma in. Spännande!
Jag fick se en helt ny sida av LA, mycket nöjd! Härliga barhäng! Jock beställde in tequila shots till alla, en riktig 80-tals beställning om jag får säga vad jag tycker. Men fartfylld.Två halvhemliga barer hann vi med innan vi lämnade de tre musketörerna, Lagerbäck, Erfors och Wallin åt sitt öde.