söndag 18 oktober 2009

That´s the shit

En helt naturlig och självklar grej är ju att alla bajsar. Ja, men så är det ju.
När man har barn blir man till och med lite mer avslappnad till bajs.
Den här, kanske inte så charmiga korven fann jag på golvet, i pojkarnas rum, ingen big deal tycker jag. Men även om jag har tre barn kommer jag aldrig någonsin bli avslappnad till följande fenomen. Härromdagen var jag på mitt yogaställe i Larchmont. De har en toa. Men ni vet ju hur det kan vara i en lokal som är ganska tyst, ingen onödig musik och en enda toa som sagt. Jag stod utanför och väntade en bra lång stund. Någon började äntligen ge sig till känna inne på dasset. Jag har en grej, kanske rent av en hang-up, jag vill inte se vem som kommer ut från den offentliga toaletten, så jag brukar kolla åt ett annat håll. Jag vill liksom inte veta vem som varit på något så intimt ställe som på toan före mig. Jag var nästa på tur. Ja, det hade bajats, det luktade OCH personen hade lämnat spår i toan. Vet ni vad jag gör då? Då städar jag toan med en toaborste och tvålparfymerar stället för att nästa person som kommer in, inte ska tro att det var jag som lämnat odören och dessa envisa och färgsprakande spår. Håll med om att människan före mig kunde väl röjt undan sina bromsspår i toan i alla fall?! Sen undrar jag också varför vissa människor vägrar ha en toaborste på toaletten????? Ja, borsten är ju inte helt hygieniskt, men man kan ju byta en gång i veckan. Ikea har ju superbilliga borstar. Jag har en snygg grej att ställa borsten i, men byter ofta själva borsten. Hur är det tänkt att gästen ska hantera en bajssituation??? Med en tops eller? Word!

Söndags bestyr

I dag har varit en riktigt slappsöndag. Säkert 4 kaffe latte, poolhäng, lättare lek samt vila. Solen har gassat, så att stanna inomhus med aircondition passade mig utmärkt. Framåt kvällen bestämde vi oss för att det blir inget "hemmalagade femrätters" i dag, utan pizza delivery låter mer som vår gemensamma melodi. Jag ringde världens, eller i alla fall LA:s trevligaste pizzaställe MOZZA, (http://www.mozza-la.com) på 6602 Melrose Ave och beställde pizzor. Inte de billigaste man köpt kanske, men väldigt goda. 40 min tog det att få pizzorna hem till dörren, värsta farten i Los Angeles mått räknat. Till pizzorna beställde jag två stycken av den här trevliga mozzarella anrättningen, som man fick bygga själv. Middagen intogs på altanen med Beachwoodutsikten som vi aldrig vänjer oss vid. Lika förvånade av glädje varje gång.
Just när vi trodde att alla var mätta och belåtna, drog Max till sandlådan och laddade munnen med rätt mycket sand. Ja den pöjken, jag sär jag sär...
Nu har jag släckt ner huset, alla barn sover, mormor gått in till sig och jag ska gå och lägga mig. Då snubblar jag över min man som placerat sin nya tekniklåda (tillhörande lock, inget damm här inte) framför sig.
Han är i full färd med sin "klisteretikettsmaskin" (jag har berättat om den förr), som han ska märka samtliga sladdar med. Sladdarna har, tills nu, bott tilltrasslade i en brun kartong. Han berättar glatt och så där lite viktigt; Det här kommer ta tid!
Jag är mycket glad att Jock är så fixig och jag ser fram emot att få öppna sladdlådan och hitta rätt, med en gång. Min man bjuder verkligen på vardagslyx. Nu ska jag luta mig tillbaka med nya Mama och dubbelnummer av Allt i hemmet. God Natt!

Roliga "gåbort" presenter!

De här fina och roliga anteckningsböckerna fick jag i går av Issa och Ebba. Deras kompisar Therese och Johan Kärrman är teamet bakom en hel serie av roliga böcker . De tre jag fick heter "Actors I met and liked", "Vegetarians I met and liked" och "Directors I met and liked". Det finns massor av olika att välja på, i underbara färger. Kolla (www.archiegrand.com). 160 helt oskrivna blad, böckerna lagom stora, utmärkta att ha i väskan och anteckna i, när man kanske ramlar över någon manusförfattare man gillar tex. Inte helt omöjligt här i LA, snarare tvärtom. Undrar om det finns en som heter "Angelenos I met and Liked" eller "Malmöbor I met and liked", i så fall beställer jag dem här och nu, gärna rosa! 
Bra "gåbort" present! Tack.

Äntligen Halloweenfest!

Titta vad läskig fina alla hade gjort sig, trots att det säkert var närmare 30 grader ute! Bland gästerna hittade vi; Häxor, Sjöjungfruar, Pirater, Transformers, Björnar, Fladermus och Skelett, ja alla var där.
Lille minidinousareien Max vände svansen till. Han var väldigt söt fram också. Kalle bytte om under festens gång, till sin kompis Jamies outfit. Kalle berättade stolt, att om jag vill, så kan jag köpa den på Target. Bra att veta! Då var det dags att äta! Vi hade gjort marschmallow spöken och målat spökkakor och strösslat cupcakes. Prinsessan Marley och Fladermusen Saga delade systerligt en stol och diskuterade om kakorna var eko eller inte. Föräldrarna minglade runt, drack vin, åt snacks o ost samt jagade efter småsyskon. Här är min kusin Patrick och hans fru Ingela. På väg ut till poolen är Karen och Sam, våra vänner från Palazzo. Maja, som nu hittat min peruk, kramas med nanny Sibi. Efter att ha varit kallt i LA ett tag så kände detta som den varmaste dagen på länge och det var dags för ett svalkande bad. Tiden bara rasade iväg och vips var klockan fem och festen var slut. Då kom mamma och jag på, att det förberedda pysslet, vi så noga generalrepat på dagen innan, ja det hade vi glömt! Jaja, barnen var nöjda och trötta och nu vankades hemresa och häxgodispåsen åkte fram till alla barnen. Hela familjen var nöjda och glada, vi hade alla haft super roligt och glad att alla kompisarna kom. Spindelväven låter vi hänga kvar, tills den riktiga Halloweendagen är, om två veckor.

Klara för fest


Vi var tvugna att pynta hela huset med spindlar, spöken och spindelväv redan kvällen innan. Man vill ju få bra överblick på det hela. Jag köpte spindelväv som ser ut som bomull. Man ska sen dra ut väven och placera lite läskigt sådär. Det var jätte kul och jag kunde nästan inte sluta dra i väven och ha mig. Det måste ju se riktigt ostädat ut när gästerna kommer. Här har jag vuxenpyntat lite på bordet med små miniäpplen, pumpor hasselnötter och SPINDELVÄV. Barnbordet före invationen, spindelväv med spindlar i taket, på alla tallrikar hade vi lagt en spökervett och en läskig tand-rad. Spana in ögongloberna som ligger i två glas på bordet. Asäckliga. Viktigt med svart duk också för spökstämning. Ja men då är vi nog klara och redo för att alla kompisarna ska komma, då var det bara att klä ut sig LITE...........Maja är en supergullig nyckelpiga, Kalle en läskig dino och jag är mig själv, bara en annan hårfärg. Jag var mycket nöjd med mitt nyinköpta diadem med en liten hög hatt på, från Forever 21 i The Grove. Peruken var kanske det varmast jag varit med om, den köpte jag på Target, butiken som verkligen har allt! Pappa Jock tog kanske inte tog festen på lika stort allvar som sin fru, men titta så dammig o scary han är. Festen kan börja.