lördag 2 april 2011

Skelett på hjärnan

I går satt jag och planerade frågor till Kalles spökfrågerunda och tänkte, ett skelett borde ju platsa.
- Kalle kom och kolla!
- Vad då?
- Titta vad fint det blir!
Kalle tystnade några sekunder när han såg skelettet och sa: -Men mamma du sitter ju jämt med dina skolgrejer!

Spökparty



Är det mitt spökparty snart? Så har det låtit här hemma under en månads tid. Ja, lite tjatigt blir det ju. Kalle skickade iväg egenknåpade inbjudningar och har varit minst sagt ivrig. Han hoppade i spökoutfiten i morse, för i dag var det verkligen spökdags. När man, läs jag, inte är Hollywoodhemmafru, längre utan Stockholmsstudentfru, så finns inte så jätte mycket tid att flanera runt i veckorna för att leta partyprylar till barnens kalas. Det var en av de roligaste saker jag visste i Los Angeles. Det finns helt fantastiska partybutiker att hitta allt du behöver och faktiskt inte behöver. Medan mamma och Kalle pyntade hemmet drog Jock och jag iväg till ICA för att sen stega in på Stockholms bästa "skitbutik" Saker och Ting Fridhemsplan. Här hittar man allt och inte så dyrt! Kan varmt rekomendera partyfixare att gå hit och shoppa. Sen rusade vi hem innan de små spökgästerna kom kl 12. De var redo för att mumsa fingrar
( korv) med blod (ketchup).
Maja
var flitiga partyfixare och serverade spökena goda saker.

Mellan mat och stoj drog vi alla upp på vinden för spökfrågerunda, utrustade ficklampor i högsta hugg. På vinden var det spooky på riktigt med lakan och skelett! Mycket lyckad dag och Kalle var så glad! Jag med. Efter ett par timmar hade Kalle smällt det hela lite och sa; Mamma, kan jag ha Scobby Doo party när jag fyller år? HJÄLP!

Tenta o Gondolen

Under fem veckor har jag tragglat nervsystemet, blodbanor, hjärtslag, bajsreflexer och annat smått o gott. Skriftliga tenta på allt detta hade jag och mina kurskamrater igår. 4 1/2 h kunde man få hålla på. Jag måste säga att jag tycker det är superkul att plugga och det var riktigt härligt att få tenta. Inte för att jag nödvändigtvis har klarat den, men för att det var en riktig lättnad att äntligen sätta sig och kolla vad som fastnat och inte. Nu börjar ny kurs och paralellt ska jag plugga till den muntliga omtenta jag har om ett alldeles litet tag. Efter tentan fick jag äntligen träffa Anette. Vi har inte setts en enda gång, helt ensamma, sen jag kom hem från LA. Vi gick med snabba steg till Gondolen! Det dracks vin och drinkar och pratades ikapp. Å, så vill jag ha det jämt, träffa Anette alltså, kanske inte drinkar varje dag.
När jag kom hem hade mamma kommit och Jock hade köpt blommor till oss! Väldigt gulligt! Sen var det bara att gå och lägga sig, och i drömmen förbereda för Kalles spökparty.

Det ska börjas i tid

Tänk att få vara liten bebbe och ligga och kolla på Svenskt Tenn (Estrid E) elefanter dagarna långa! Minne för livet och förhoppningsvis, god smak.