torsdag 1 juli 2010

20 år sen sist!

I torsdags kväll träffade jag mina två gamla/unga klasskompisar Jenny och Tina. Vi gick i världens bästa gymnasieklass på Petri skolan i Malmö. Det kändes som om tiden stått still när de stod utanför hotelldörren. Med var barnvaktspatrullen, Jennys dotter Rebecca och hennes kompis Sandra. Max såg nöjd ut när de sedan vandrade iväg till Mc Donalds för festmåltid. Även om det var 20 år sedan jag träffade mina väninnor sist, så kändes det som om vi träffats igår. Mycket skulle avhandlas. Jenny och jag hade mammas ringar såklart! Vi startade med champagne på Hotell Kramer (heter kanske något annat nu). Här konstaterades det ganska snabbt att vi alla hade gift oss på Rådhuset i Malmö, snett över gatan. Sen avhandlade vi alla klasskamrater. Tinas och mitt minne var lite sådär, men Jenny, hon hade full koll på alla namn osv. Middagen åt vi på en fantastisk trevlig restaurang La Roche. Så god middag, tror kanske att vi satte i oss alla aiolisås som fanns. Det var verkligen roligt att träffa dem igen. Detta var reunion nummer ett under denna Malmö resa. Fler blir det!

Strosa i Malmö City

Max och jag startade onsdagen med en trevlig om än lite för snabb hotellfrukost. Max ville absolut inte sitta still. Sen kom mamma och Kalle, för barnpassning när jag tränade med PT Dennis. Galet tungt pass. Kalle och Max iförda träningsband, på huvudet! Sen gick vi en sväng på stan.

Många speciella namn på butiker och salonger i Malmö, det må jag säga.
En stund med Kajsa i Slottsparken fick vi. Alltid lika mysigt att ses. Jag slås verkligen av hur vackert det är i Sverige, ja i alla fall på sommaren. När vi följt Kajsa hem, spanade vi in ett hjärta på min gamla skola "Ribban" och ett hjärta på gatan. Här spenderade jag grundskoletiden. Hemma hos mamma och pappa, hade pappa lagat god kycklingmiddag. Kalle hade redan hunnit med en omgång blodpudding, som en liten förrätt och en röd dansk pölse som mellanrätt.