lördag 14 november 2009

Jock i poolen


Jock avrundar sin dag med ett välförtjänt kvällsdopp

God natt!

Väckt av poolmannen


Denna morgon var riktigt kylig. Max och jag byltade på oss halsduk, mösa, dunväst och varma tröjor. För att inte snacka om Uggsen som åkte på för tredje gången. Vi var redo för promenad i grannskapet. Efter en stunds promenixande upp och ner i detta kuperade område, kändes först mössan lite överkurs, sen åkte dunvästen av sen halsduk. Jag började även känna att, nä, frisk är jag inte och svettades igen. Vi gick ett tag och passerade ett hus, där stod ett-årige Hal och kollade genom en uppbyggd barriär av krukor. Max såg gillande ut. Hans mamma Andrea kom ut och vi bytte telefonnummer och ska väl leka snart någon dag. Så går det då till i Beachwood när man nätverkar, ett-åringarna löser biffen. Max var jätte leksugen, men jag svettades, så vi vände hem igen. Hade väl en liten förhoppning att han skulle somna så jag kunde få sova lite. Nä, det var inte aktuellt. Så istället för att somna 9.30 höll han igång tills han hade två blåmärken i pannan, lillle stackarn. 11.30 lyckades jag få ner honom i vagnen, gick ut igen, denna gång mindre kläder. Han somnade på 10 minuter. Skyndade mig hem. La mig, somnade. RIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING RIIIIIIIIIIIING. VA???? Tittar på klockan, 30 min sen jag la mig på kudden. Rusar ut. Hello! I´m the poolman, I´m here to fix the.....bla bla. Man tackar, Max vaknade och så var vi igång igen. Han hade verkligen behövt mer sömn, jag med. Jisses! Sen kom Jock hem med Maja och Kalle. De har nu tagit första influensasprutan, vilket gick bra och de var superduktiga. Sen tog vi det lugnt, Maja och Kalle spelade datorspel och Max fortsatte röja runt. Skötbordet verkar kul att klättra i. Hade jag varit frisk hade jag hoppat i poolen, den är så fin på kvällen, upplyst och utsikten på det.

Fresh chef in Bel-Air

Min hosta är fortfarande galen, men jag är inte så svettig längre. Tänk om man kunde få starka magmuskler av att hosta på detta vis! Hostet jobbar liksom runt från magen upp i lungorna. En ny fitnessstyle kanske.
Men igår var Jock och jag bjudna på middag, jag kände mig helt ok så vi tog taxi till Bel-Air. "Fresh Prince in Bel-Air", nä han var inte där. Det var verkligen trevligt, men låååååååångt från där vi bor. Det var mörkt när vi anlände, en timme för sent. Men vi noterade att gatorna var jämna och fina, påkostat. Inte som i Beachwood där gatorna står rakt upp och skapar snubbel. Men man vänjer sig att väja med bil eller barnvagn. Först fick vi en rundvandring i deras hus som verkligen var inrett med värme och kärlek. Största öppna spisarna jag har sett någonsin och kanske den största korgsamling jag sett eller kommer att se. VM i samling! I trädgården var det Sverigestämning, hela TRE "gasolbrännare" hade inhandlats, och de behövdes. I alla fall, middagen hölls av Jeff och Laura Benson, två fantastiska människor som bott i LA länge och hade många roliga historier att förtälja. Laura är skådespelerska (har pluggat med George Clooney) och Jeff är agent i TV och filmvärlden.
Ja, e vi i Hollywood så e vi.
Kvällen till ära hade de en privat kock, Manuel som lagade en fantastisk god och vacker paella. Till dessert blev det den spanska varianten på creme brulé, creme nåt annat. Jätte gott. Tänk att ha egen kock!!!!! I taxin hem fick jag tips på hallonte och citron från chaffisen. Han var orolig för min hosta. Vad snällt!

8 h senare

........då kom fixar Daisy och hennes handy man och fullkomligt monterade bort hela larmapparaten, och det blev tyst. Eller???? Pip pip pip. Nä nu är det nog bara i mitt huvud.