fredag 25 september 2009

Hollywood Hollywood Hollywood

I går kväll åt vi middag på Chateau Marmont. Jag älskar denna restaurang/hotell. Här kan allt hända, ett populärt Hollywoodhak.  Vi var tio stycken och satt i den härliga lummiga och ganska svettiga trädgården och njöt av atmosfären.
Kvällen innan hade våra vänner varit där och sett Salma Hayek, Hugh Grant och Kyle MacLachlan (lätt namn att stava på nåt vis). Jag hade stora förväntningar på både sällskap runt bordet, maten och kändisspoting. Helnöjd med min bordsplacering, jag hade TV-producenten Tim Puntillo, upphovsmannen till gameshowen Identity på min ena sida. Humorist, verbal och bra TVsmak, vilken tur jag hade! 
Maten var helt ok och till sist då, kändisarna: Vid bordet brevid oss satt Dana Delany från Desperate Housewives, helt omöjlig att känna igen, om inte Sofias skarpa öga hade hjälpt mig. Sen kom höjdpunkten då jag inte trodde mina egna ögon, 2 meter lång Stevie Wonder. VA???? Ja, jag stirrade faktiskt.  Tyvärr får man inte ta bilder på restaurangen.... En härlig kväll i trevligt sällskap! När vi lämnade restaurangen stod det tre paparazzis utanför, jag frågade vem de tog bild på? Vi tror att det är Dana Delany sa de och visade mig bilden, men det är det nog inte. Då kunde jag snabbt berätta att det var det visst det, för jag hade ju typ suttit brevid henne hela kvällen. Paparazzitjejen blev glad åt sitt scoop och tackade glatt.
LA is my baby...........................

Mamma syr och styr upp vårt amerikanska hem

Min mamma är den händigaste jag vet! 
Att hon har bra smak också gör det hela ännu roligare! När hon kommer på besök, fullkomligt rasar det ut roliga och fantastiska saker ur resväskan.
Hon super kräsen med vilka färger och material hon jobbar med och hur hennes produkter ska se ut. 
Titta på hennes fantastiska konstverk! Visst vill man äta upp dessa tyg- cupcakes och glassar???
Ringarna stickar hon och pärlorna hittar hon var hon än reser på jordklotet. Från Ystad till LA! Ganska mycket tjat om pärlor faktiskt:). 
Hon sparar gamla fina tyger och plockar fram dem när det är dags att sy vimplar, kuddar, lapptäcken och små söta blommor.
Både mitt, min bror Eriks och mina egna barns barnrum har alltid blivit extra mysiga, när mamma dragit in som en orkan och styrt upp sist touchen. Jag tycker hon ska starta ett designföretag illa kvickt. Själv är hon tveksam.........typiskt 
Tack för alla fina saker vi alltid får! Väntar glatt på nästa laddning:)

Mamma har kommit!


Mamma och jag gillar att utforska Los Angeles tillsammans och spiller ingen tid.
Mamma brukar göra research innan hon anländer och har alltid coolaste tipsen.
Denna gång hade hon hittat en skobutik på Beverlyblvd som vi genast besökte ( www.remixvintageshoes.com). Butiken startade för att ägaren kommit över stort ett lager gamla skor. Men alla storlekar fanns inte, så han har låtit nyproducera skomodellerna. Härlig butik! Kolla in de jag vill ha, men jag la band på mig själv och införde köpstopp i sista sekunden.

Efter denna skoupplevelse åt vi lunch med Max på ett av de mysigaste ställena i Hollywood, Joan´s on Third.
Det ligger mitt på bilstökiga 3rd street, ändå sitter man glatt ut i bullret och äter god lunch. Butiken säljer fina ostar, färdig mat, godis, kakor, kaffelatte osv. Allt är så fint förpackat och DYYYYYYYYYYYYRT. En gång skulle jag köpa vars en kaka till mina barn, 70 kr för 3. Till och med jag hejdade mig och la den fina celofanpåsen med de ljusblå kakhästarna fint tillbaka på sin plats. Mamma o jag delade en supergod kinesisk sallad och Max åt kyckling.