söndag 24 januari 2010

Bög Mamma Kines

Det är mycket snack om gudföräldrar hemma hos oss nu. Maja frågade i går, när hon ska få träffa sin gudmor Josefin igen. Eftersom Kalles gudfar, min bror Erik, är här så kände hon väl sig lite avundsjuk. Jag sa att det lär dröja ett tag, men medan vi väntar på henne, så kollar vi in henne på denna video. Maja var fascinerad, jag med. Jag sa: Ja, det är ju lite på skoj förstår du.
Maja: Vadå menar du? Är det på skoj? Men mamma... hon är ju så fin.
Nu har Jock åkt till Las Vegas TV-mässa, med en portfölj fylld av trevliga programförslag och vi saknar honom redan. Som i natt tex, när lille Max envisades med att vakna en gång i halvtimmen och jag fick ta tag i denna mardrömmsupplevelse själv. En av de värsta saker jag vet, är störd nattsömn. Även om jag har snart 7 års erfarenhet på området, jag vänjer mig aldrig. Och ska sanningen fram, så är det mest Jock som tagit de jobbiga nattpassen. För första gången på 20 år har min man, i alla fall en fin klocka på armen, nu ska han väl inte missa några möten i alla fall. Själv ska jag dricka sju liter kaffe, njuta av solen och träffa Helena på stan.

Anna Anka - en skånsk partypingla


I går styrde Jock och jag upp ett svensk-drinkpartaj på The Standard. Det är så mycket svenskar i LA nu. Nu händer det till och med att man råkar stöta på varandra på gatan, inte illa för en stad där man i stort sett aldrig promenerar. Innan drinkarna, åkte Erik, Jock och jag till välkända Barney's Beanery och åt världens godaste chilli. Max mötte upp oss. Som presschef på TV3, hade han många angenäma uppdrag att stå i under sitt LA besök. Som tex att träffa och stämma av med alla svenska"Hollywoodfruarna" och äta middagar med oss. Bordet vi åt vid var fint pyntat, med ett klassiskt collage. Kändes lite som något jag skulle pysslat med på 80-talet.The Standard väntade Sara Goldensohn, hon såg väldigt lyxig ut, där hon satt. Då så, hade vi både Kanal 5 och TV3 på plats. Känns ju som vi är ute i Stockholm. Vi placerade oss på uteserveringen framför den upplysta poolen och tittade på den vackra utsikten. Typ som hemma hos oss i Beachwood, fast fler drinkar. Sen droppade det in glada svenskar på löpande band. Väldigt trevlig kväll, de flesta kände vi ju, men det är ju alltid roligt och spännande att göra nya bekantskaper. Som Anna Anka till exempel, mycket rolig bekantskap: partypingla, hollywoodfru och skånska! Trippelbonus! Hon har ju varit hollywoodfru något längre än jag. En mentor i Hollywoodliving kanske? Sen gick vi alla till Standards backficka, Purple Lounge och drack ännu fler drinkar och dansade. Ja det må man säga, discodans och komma hem vid halv tre det är inte illa.