måndag 9 november 2009

Jag har närt en gourmand vid min barm-snart redo för Bouchonbistro


Tiden går fort, alldeles för fort. Jag kan nästan svära på att vi har färre antal timmar per dygn här i LA. Barnen växer i raketfart. Stora Max var inte speciellt stor när han föddes, inte heller när vi flyttade till LA. Nu är han snart 16 månader, om jag inte e helt fel på det. Vår nanny Sibi kallar honom tonåringen. Han är verkligen stor i både sätt och utformning. Han förstår precis alla direktioner på svenska, engelska och spanska. Helt otroligt faktiskt. Jag är begåvad med tre matglada barn, men Max är lite matgladare än de andra. En ren fröjd att se honom, ständigt pigg på en liten matbit. Som sin far. I dag vaknade han efter sin morgonlur kl 11.00 och var redo för mat. Det blev lasagne, som han helst äter själv med egen gaffel. Efter en rejäl portion var det dags för hallon, många hallon.. Efter detta blev det klädbyte och lek. Det blev snabbt paus i leken, för att åter igen stoppa i sig något. Tranbärsrussin är ju inte helt fel. Sibi kom innanför dörren och hade handlat, dags att hjälpa henne lite med soporna.Efter sopslängandet som ju är ett hårt jobb för en 16 månaders, blir det att ta fram pallen, vila och äta. På tal om mat och Max, så blir man hungrig.
I helgen träffade jag två välrenommerade matskribenter och en framgångsrik producent, som alla tre, såg löjligt lyriska ut när de pratade om en restaurang vid namn Bouchonbistro i bla NY. De berättade väldigt målande om maten, kocken o ja sånt som de liksom har koll på.
I alla fall, den 18 november så öppnar, Bouchonbistro här i LA. I Beverly Hills närmare bestämt. Och ja, det är fransk meny. Restaurangen ingår i kända Thomas Keller Restaurante Group. Tror jag ska hänga lite mer med matskribenter, så jag får se något annat än Chateau Marmont och Mc Donalds ibland. Vi bokar bord nu i alla fall.........

LA/USA vs Malmö/Sverige


Måndag morgon, jag startar upp den med hosta och feberkänningar. Jag tog mig ur sängen åt frukost och kom på att jag vill inte vara sjuk, jag vägrar helt enkelt. Tog på mig gympadojorna och gick för en powerwalk i vårt hysteriskt kuperade hood. Nerför gick ju utmärkt, uppför, ja då bestämde jag mig för att jag är nog lite sjuk i alla fall. Jisses vilka backar. Men jag gör som min ädla tränare, Tanja säger, kniper rumpan och går vidare. Denna speciella garagedörr passerar jag minst en gång om dagen. Måste ringa på nån dag och få en ordentlig historia berättad för mig, om dörren alltså.
Sen blev det dopp i poolen. När jag låg där, tänkte jag på hur vädret är i Sverige och hur saker och ting blir den dagen vi är tillbaka. Någon sa till mig, att detta klimat, som man bjuds på i LA är beroendeframkallande. Jag är beredd att hålla med om just det faktiskt. Jenny, min roliga och härliga klasskompis från St Petriskolan i Malmö, hälsade på hemma hos min mamma i går och shoppade från mammas fina egendesignade sortiment. Såg så fint ut på bloggen. När jag läser Jennys blogg, får jag så mycket minnen både från vår skoltid tillsammans, men också när hon tex säger att hon ska åka bussen till Limhamn och handla. Då ser jag 41:an (så hette den då) framför mig, hur jag hoppar på den vid Folketshus, på vintern. Jag är 16 år har röda brillor och de blir alldeles immiga. Skitpinigt, men jag låtsas som om jag tycker det är helt ok, för de tuffaste sitter ju längst bak. Innan jag är där, är imman borta. Amen, större nostalgikick får man väl leta efter. Det var i Limhamn jag växte upp, cyklade till min bästis Annika på Sibbarp, promenerade till Bergaskolan, såg för övrigt skolan från min pappas arbetsrum. Helgjobbade på Malmborgs och hemtjänst. Jag kan verkligen längta till Sverige, vissa dagar mer än andra, och samtidigt bli lite fundersam. Där vi bor nu, kan barnen varken cykla till kompisar eller promenera till skolan. Det finns massa plus med Los Angeles lifestyle, men just det där, kan de faktiskt inte.