måndag 21 december 2009

Ljusfest både hemma och på Graceland
Så där ja, nu glittrar vi i kapp med resten av LA. Julgranen är i stort sett klar, lite finlir kvar bara. Vår fina ljus-ren som inhandlades förra julen funkar ju hur bra som helst! Lite sladdar som ska gömmas ser jag där, jaja. Jock har precis satt sista ljuslängan nere vid poolen. De var slut i tre butiker, ny ljusjakt i morgon med andra ord! Vi stod länge idag och kollade på denna fina Graceland miniatyr historia. Underbar! Givetvis i porslin med både ljus och musik! Nä, vi köpte inte det.
God Natt.

Malibu äta äta äta
Härligt! Malibu Beach Inn är ett riktigt trevligt hotell som ligger längs Pacific Cost Hwy och stranden. Rummet hade en fantastisk utsikt över Stilla havet. Lite overkligt! Medan barnen hittade TV-hörnan, slängde jag mig på den finbäddade sängen med middagsmenyn i högsta hugg. Vi åt middag på vår fina balkong och lyssnade på vågornas slag mot stranden. Ro givande. Vi sov extra bra också, första att vakna söndagmorgon, var Maja kl 8. Det är ju verkligen sovmorgon. När vi öppnade dörrarna ut till balkongen, var det som en sommarmorgon. Mycket förvirrande, vi har ju faktiskt jullov, inte sommarlov. Vi beställde en finfin frukost och åt ute, såklart. Havsbris är något speciellt faktiskt, luften känns nästan ren. Ja, man kan ju alltid inbilla sig. Vi tog en lång tur på stranden och kollade Malibu strand husen. Tänk att bo så! Fast var släpper man ut barnen; motorvägen eller ut i havet? Det är trevligt att dagdrömma sig bort. Men, nu började klockan närma sig 12 och det var helt otroligt nog dags att äta IGEN. Lunch ett stenkast från hotellet. Kändes lite som J i Nacka, och ändå inte alls.
Kalle är mycket för krabba och skelett. Han åt på detta ben flera timmar efter restaurangbesöket och berättade om skelettdelar. Jag lyckade behålla rummet till kl 14 utan extra kostnad. Så vi tog det verkligen lugnt hela dagen. På vägen hem besökte jag Pacific Coast Greens. Malibus underbara ekomatbutik. Härlig personal och "snyggbutik".
Nästan lika snygg som den ekobutik som jag själv drömde och planerade öppna med min kompis Charlotte innan vi startade Sjölunda Gård.
Detta var en trevlig avslutning av vårt Malibubesök för denna gång. Vi tog en liten svängom med bilen i Pacific Palisades, närliggande ort.
Det är som att komma in i ett avsnitt av "Desperate Housewives" Två gånger råkade vi passera detta hus som var till salu för de härliga, ca 20 miljoner svenska kronor. Andra gången vi passerade, kände jag att jag måste in och kolla. Alltså, det var det snyggaste hus jag någonsin sett. Kök vardagsrum och matrum, allt i ett med utsikt över trädgården. Min dröm! 4 sovrum där uppe och 1 gästrum där nere. Trappan till vån 2, var en sån där "Home alone" trappa. Man kan riktigt se hur den skulle kunna pyntas med ljus och glitter till jul. Ingen hade bott i huset. Ingen hade suttit på varken toasitsar eller duschat i duscharna. Trevlich! Några fel? Ja, det fanns ingen pool. - Ja men det sätter vi in gratis om ni köper huset för detta pris sa mäklaren Santiago glatt. Ok, fantastiskt, hej då............ Borta bra men hemma bäst kände vi, när vi körde in på garageuppfarten hemma, öppnade dörren och kände doft av kvarglömda sopor.
Då var det väl dags för middag!

Tomtejakt och havsbris


I lördags åkte vi iväg till The Grove för att träffa Tomten. När vi kom fram till tomtehuset såg kön ganska liten ut. Wow tänkte jag, idag ska vi väl kunna ta det där julkortet. Då kommer det fram en man och frågar om vi har tagit kölapp? Nä, det hade vi ju inte. Om vi tog en lapp så skulle det endast vara 2 h till vår tur. Tror inte det va?! Nä, det får bli fotografering en annan dag. Kanske skickar jag ner Jock 5 på morgonen för kölapp. Lite som när man är på charterresa och måste stressa ner på morgonen för att fixa bästa solstolarna. Tokigt! Vi hoppade in i bilen och åkte till Santa Monica. Väl framme åt vi lunch på Main Street och väntade in våra kompisar Johanna, Tomas och söt-Alice. Kalle ägnade lunchen åt sitt nya intresse, rita monster. Han är verkligen duktig på att måla, det har han ärvt från alla möjliga håll i släkten. Sen promenerade vi alla ner till havet.
Först lite lek på strand-lekplatsen. Jag säger det igen, det är GALET att gå på lekplats med tre barn som vill åt olika håll.
Men de hade kul, det är väl huvudsaken, vem bryr sig om att jag är orolig. I alla fall, efter intensiv lek gick vi ner till stranden. Vi fick beskåda en vacker solnedgång. Vi sa hejsvejs till kompisarna och tokade till det lite och tog in på Malibu Beach Inn.