söndag 20 september 2009

Arty kids


I dag kom barnens LACMA- medlemskort i brevlådan, så trevligt. NEXGEN, Art for next generation. Sannerligen något för svenska moderna museet (för det är väl inte gratis att gå in där längre, usch) eller liknande att ta efter. Barnen plus en förälder går in gratis, alltså har man tre barn så kan ju även en mormor eller farmor följa med, helt gratis. Varför kom denna bild upp och ner? jaja.....

Min son är helt dinousarietokig. Allt handlar om T-rex, växtätare köttätare en av hans favoritböcker är den bästa boken,  Det var en gång... MASSOR av DINOUSARIER. Tack Sarah Sheppard för denna bok, som har helt galet långa texter, men det är en fröjd att läsa vid läggdags för samtliga barn. Så, har ni pojkar som börjar närma sig 3-4 år, vill ni vara redo för det nya intresset, spring till bokhandeln och köp!!!!!!!!!!. Ja, ni tror inte det nu, men en dag står han där med en långhals eller liknande och bara vill ha, då vill ni ju kunna berätta mer för er nyfikn son. Just nu hittade jag Kalle vid köksbordet, som en liten arkeolog. Med penslar och en sk skärslev eller grävslev, som ju är ett av arkeologens viktigaste redaskap "gräver" han nu fram ett han fram ett dinoskelett.
Själv ska jag passa på att luta mig tillbaka en stund med ett nytt inköp. Förmodligen inte lika viktig som "september numret", men nu har jag i alla fall oktober Elle i min hand. Kan jag få be om absolut möjliga tysssssssssssssssssssssssssnad, i alla fall 10 min???

Tjejsnack vid poolen

Maja vaknade 07.00 och ville att vi skulle ha tjejdate vid poolen. Då gäller det att skynda sig innan killarna vaknar, och förstör tjejfriden. Vi sträckte på oss och rusade ut till poolen. Det var så tyst och fridfullt. Vi satt och pratade om skolan, Los Ageles, Sverige och kompisar. Hon är så förståndig och rolig lilla Maja. Så mysigt, bara vi två. 7.45 altandörrarna öppnas och pappa Jock önska godmorgon tillsammans med Max. Jock gjorde sin livs första kaffelatte, godkänd av tjejerna, vi är ganska kräsna båda två. Maja har druckit latte sen, ja sen länge.
Sen blev det full rulle i poolen tjejsnacket var över för denna gång, men om en vecka sitter vi där igen, då är mormor här och bättrar på skvallret.