måndag 2 november 2009

Svininfluensa och domedagstankar

I går, söndag, vaknade Maja med feber, så i dag fick hon stanna hemma från skolan. Läste i tidningen mama att klassiska symptom för svininfluensan är: hög feber, ömhet i leder, hosta samt snuva. Ja, allt stämmer ju in på Majas tillstånd. Men jag tror ändå att det är en "vanlig" förkylning. Tamiflu har inte kommit till vår läkare ännu, men vi står på kö.
Jag har en amerikansk väninna som jobbar nära personer, som gör research och forskar på bla svininfluensan. Tydligen är den som härjar nu, INGENTING, mot vad som komma ska.
Nästa vända är tydligen en så stark och farlig influensa att hon själv, kommer bunkra upp mat och inte låta sina barn gå i skolan, tills den är över. Denna "nya" har i press, kommit i skymundan för allt snack om "svinis".
När jag får sådana besked, blir jag alldeles skräckslagen. Jag tänker genast på domedag och amerikanska storfilmer som skildrar hur jorden, världen, universum försvinner.
Speciellt när man som jag, befinner mig i LA-miljö, så blir allt lite mer verkligt. Jag ser mig själv stå på toppen av Beachwood canyon, tittandes på en värld som fullkomligt rasar ihop.
På tal om Maja och katastrof. 2012 är sista dagen i Mayafolkets kalender, då upphör världen. Och om några dagar har filmen med samma namn, 2012, premiär. Jag kommer inte se den, inte en chans. Eller så kommer jag det, som i ett led av att utmana mig själv!
Nä, nu orkar vi nog inte mer katastrof-info!
Hur som helst, jag gav i alla fall Maja lite svensk hederlig alvedon i morse, då piggade hon genast på sig och satte sig vid min dator och spelade. Bevis på att hon e tillbaka! Mysigt att ha henne hemma!
Och när jag nu tittar ut över stan, så kan jag intyga att det ser lugnt ut!

Hemkörd ekomat till barnen


Ja, det finns allt i USA, nästan i alla fall. Detta Los Angeles baserade företag har dragit i gång med hemleverans av barnmat, ekologisk så klart: www.babysbellyfood.com. Direkt till dörren får man hem helt ekologisk gourmetmat till barnen. Hallå Sverige, bara att härma!
Nu måste jag även hitta ett företag som kan leverera ekologisk vuxenmat. Om någon har tips om detta, här i LA alltså så vore jag glad. Färdiglagat måste det vara!