tisdag 5 januari 2010

Improv dag 2


Ja jisses, det var ju nervöst i dag innan dagens lektion i improvsation började. Var tvungen att städa väskan för att rensa tankarna, vilket bara var positivt. Blöjor, gamla strumpor, mini bomullstussar från hotell, 3 läppglans, småmynt med kaksmulor samt tre nappar. Ja och 10 numera oätliga tuggummin, antagligen med smak av mynt. Klädvalet är ju också en intressant historia. Jag måste vara bekvämt klädd för att inte känna mig obekväm, ni vet vad jag menar. Så mjuka kläder i neonfärger blev dagens bekvämhetsklädsel. Sjal är ju alltid bra att kunna gömma sig lite i. Egentligen är jag är bara nervös att jag inte ska haja de amerikanska uttrycken. Det blir liksom extra svårt att vara snabb tillbaka då. Det ska ju vara flow i det hela, man vill ju inte vara "flowpoopern" Jag menar om ordet "book" var svårt i går, då kan ju vad som helst hända idag. Här kommer ett smakprov på en av alla övningar vi får gå igenom.
Alla står i en ring. En person går in i mitten, personen får tre frågor som ska besvaras, så trovärdigt som möjligt, även om man inte har en susning. Jag slängde mig in i mitten, inte först, men ganska omedelbart, få det gjort liksom. Killen som faktiskt ställde mest komplicerade frågor, frågade så klart första frågan. Jag ställde mig till och med, med ryggen mot honom. Men icke. Det gick vägen, puh! Tror jag, kanske en liten minneslucka där. Jag tror aldrig jag har koncentrerat mig så mycket som jag gör under dessa improvpass. Det är liksom en känsla av att inte kunna förbestämma något, vilket är kul och släppa kontrollen helt, mindre kul samt ett otroligt teamwork mellan ca 20 pers som inte känner varandra de minsta, underbart.
Hemskthärligt är ordet!
Jätte härligt var det att få komma hem till lille Max som verkligen kan improvisera och inte tänker på kläder och väskstädning. Än mindre på vad han säger! Öh mamma öh.....................

Bygg din egen amaryllis

Vi fick ett jätte fint litet set av vår kompis Anna Maria och hennes familj, "bygg din egen amaryllis".
Maja och speciellt Kalle tyckte detta var fantastiskt roligt. Storasyster Maja fick första tjing, och startade själva planteringen. Sen finjusterade Kalle och påpekade följande: "Seeds doesn't grow in a day". Vi måste vänta mamma! Ja och det gör vi nu! Varje dag tittar Kalle på sin blomma och väntar på "tecken".