måndag 30 november 2009

Julkalendern 2009

I morgon laddar vi SVT Play, årets julkalender "Superhjältejul" startar. Barnen har fått vars en kalender från mormor och morfar, traditioner ska ju hållas vid liv även om man befinner sig i soliga LA. Till min stora glädje så är Eva Rydberg med, härligt. Jag hoppas att den där playfunktionen funkar. Jag får väl gå upp en timme före och reka lite. God natt!

Ett tappert julförsök


Ok, nu läser jag på kompisars bloggar att adventsfirandet firas hej vilt i Sverige. Jag hade nästan glömt bort att det var 1:a advent igår. Jock hintade i morse om att det hade ju varit gott med sill snart kanske. Vad göra? Jo då man tager vad man haver och försöker göra det lite cozy tills mannen kommer hem efter en hel (nästan) dag i gruvan. Få se nu? En flarra alkoholfriglögg, den går ju att spetsa till med rödvin så klart. Russin och mandel är överkurs bestämmer jag nu. Ojoj, sill i kylen, hälften gick ut i oktober men lite går ut 2010, kanon. Små potatisar. Så där ja och sourcream och ostbricka med......jordgubbar. Julligt. Nu e vi himma! Ja just det, en julemössa så ja. 1:e advent stämning. Resultatet blev ju inte som jag kanske hade önskat, men det är fixat av kärlek. Oj nu kommer Jock, med jultröjan på!

Farväl Palm Springs och halloj LA


Ett annat skojsigt museum ni kan besöka, är dinousariestället längs motorvägen precis före outleten om man kommer från Palm Springs och precis efter, om ni kommer från LA. Jag har själv inte varit där, men resten av familjen diggar det, man kan till och med gå upp i dinohuvudet och titta ut. Ni ser dinon här på lite avstånd. I morse åt vi tack o adjö frukost på hotellet sen åkte vi tillbaka till LA igen. Det var en riktigt bra semester och jag är inte trött, hurra. Längs vägen noterade vi att det var snö uppe på bergstopparna.
Barnen ville nästan inte åka hem, men väl hemma njöt de av sina leksaker igen. Och bara så att ni vet, det är strålande vackert väder i Los Angeles.

Ränderna går aldrig ur

I helgen köpte jag den här fina klänning/tröjan, helt underbar att ha på sig. Märket är WYL, aldrig hört talas om, men den inhandlades på Barneys NY, på outleten i öknen. För typ 30 år sedan, kanske mer, köpte mamma det här linnet, som jag nu tagit över. Det står TRENUMARK i märket, tror jag, ganska slitet. Producerad i Finland såklart. Måste ju vara en otrolig kvalite. Jag minns att mamma hade linnet när min bror Erik låg i magen. 1976 var det. Eller så låg han inte i magen minns ej.
Lille Max hänger också på den blå/röda randiga trenden med sina Splendid byxor.

Sista eftermiddagen på ViceroyAlltså hotellet Viceroy är ju inte jätte barnvänligt. De har en pool speciellt avsedd för "störiga" barnfamiljer. Denna pool bjussade endast på alldeles för kallt vatten. Vi är vana vid badkarsvarmt, när Jock brassar på hemma i LA. Sagt o gjort, vi tog alla barnen till den lilla, jätte varma poolen. Där, där det står skyltar att man ska vara tyst och helst inte synas. Denna regel var till för att brytas denna mulna söndag. Ganska tomt på hotellet för den delen. Vacker utsikt och champange i glasen, igen. Vad firar vi nu då? Absolut ingenting egentligen. Jag tog sedan Kalle och Max tillbaka till rummet medan Jock och Maja badade vidare. Vi passerade hotellets restaurang och Kalle utbrast: -Men mamma när ska de måla om stolarna, de är ju alldeles vita? Jag tycker de kan bli målade i "rainbow-coulors". Lille Kalle visste inte hur rätt han kunde ha i färgvalet. Om Viceroy skulle sätta lite färg på möblemanget, så är jag 100 procent säker på att det kommer bli, just, regnbågsfärger. Sista kvällen avslutades med playdoh skapande, roomservice och sen såg vi UP för 311:e gången.

Söndag i Palm Springs


I dag vaknade jag och Kalle upp i "Transformers sängen", bäddsoffan alltså. Det blir ju små rokader under nätterna, nästan lite spännande att se var man slutligen, får sova sina sista timmar på natten. Söndag i Palm Springs, vår sista dag. Vädret var inte det bästa men Maja och jag började dagen med en härlig tjejfrukost. Det är bland det bästa vi vet. Sen mötte vi upp grabbarna för en stadspromenad. Vi hamnade mitt i en lite underlig utomhus konstutställning, inte allt för vacker konst. Dessa robotar gillade vi bäst.
Efter konstrundan dök vi på en
Minnetonka butik, och Maja ekiperades med ett par superfina indianmockasiner. Hon var överlycklig och skuttade sen runt väldigt tyst. Lunchen intogs på den mexikanska kvarterskrogen, Las Casuelas, med tillhörande liveband. Maja, Kalle och Max körde dansuppvisning i en timme, vilket roade inte bara stolta föräldrar utan hela stället. Vi fick ta del av riktigt många schyssta moves.
Av dans blir man törstig, Här snikade Maja till sig min snygga jordgubbs margarita och Kalle satte tänderna i en riktigt mexikansk hamburgesa. Nöjda och belåtna vandrade vi sedan tillbaka till hotellet. Nu vankades det poolbad.