söndag 22 november 2009

Pirates of Bel-Air


Kl 13.00 var vi på plats på festen. Ja, det var väl precis lika lovely som jag hade tänkt mig. Ett jätte stort och fint hus, Tv-aktigt på nåt vis . 20 bilar kunde lätt parkera utanför. Inte nödvändigtvis kunde bilarna ta sig därifrån smidigt, men de fick plats. Vi blev mottagna av ett gäng sköna pirater. Här på bilden, fullkomligt tvingade Sjörövar Fabbe mig att ha en livs levande papegoja på axeln. Jag är inte avslappnad ett dugg. Visste inte vilket som hade varit värst, fågelbajs på kavajen eller ett bet från fågeln i näsan?
Pest eller kolera? Och inte nog med detta, sen ville Fabbe att aran skulle pussa mig. Där gick gränsen! Själva kalaset var placerat på familjens tennisbana brevid huset. Ja, men så var det faktiskt! På den privata tennisbanan. Kände mig som hemma direkt. Barnen slängde sig in i ett inhyrt hopptält och hoppade som tokar. Sen var det skattjakt och efter det Pinata. Jonny Depp hjälpte Kalle med svärdtekniken lite. Sen flög armar ben och huvud. Ganska makabert. Godis kom ur gubben, alla slängde sig på godiset. Alla utom våra helylle svenska barn. Måste nog amerikanisera upp dem lite. Vad gör man? Puttar lite på dem? Kalle lyckades i alla fall fylla sin påse på något underligt vis. Men vid tårtdags, då höll de sig framme minsann. Först vid bordet. Efter två timmar var vi (jag) helt slut och vi lämnade piraterna och styrde vårt skepp mot matbutiken Ralphs. Ica fast härligare. Nu grillar Jock, iförd kalsonger och t-shirt, härliga amerikanska sirloin stekar. Goder afton!

Pirates of Beachwood CanyonBarnen är redo: Piratkalas
Fortsättning följer!

Söndag före kl 12.00 i Hollywood


Söndagmorgon! Upp o hoppa! Efter frukost tog Jock och jag barnen på en liten uppfriskande "hillspromenad". Kalle utropade: Maja, vi ska promenera, inte åka bil! Och så hoppade han upp och ner sin vana trogen, detta händer vid extrem glädje. Helt galet, 4-åriga Kalle har verkligen noterat att promenader inte är så där super vanligt i Los Angeles. Barnen ekiperade sig med vars en ballong, sen drog vi ut på vandringsfärd. Det var ett farligt sjå med ballonger som skulle visa vägen och ballonger som skulle räddas från kaktusar. Kolla in denna hjärtformade kaktushistoria. Hela familjen njuter av utsikten. Väl hemma igen, skypade barnen med farmor Marianne. Detta ska nu bli en söndagstradition. En annan söndagstradition är poolbadandet, som nu större delen av familjen roar sig med. Jag tog och stoppade ner Max i vagnen och bjöd honom på svensk välling. Med mig hade jag min tidning "In Style", tänkte att medan jag vaggar ska jag väl hinna med några sidor. Max somnade ganska fort, men nu börjar klockan närma sig 11 och snart är det kalas och innan det ska vi väl ha lite lunch. Ok, det bidde ingen modeläsning nu heller. Funderar på att välja ut ett "kapitel" och köra det vid lunchlagning. Då gäller det att prioritera rätt: 1. The 100 Style. 2. Dress your Best eller 3. 2009 Gift guide???
Nä, fy vad tråkigt att välja ut nåt, allt eller inget, i en mix annars kan det vara.
Men vad har vi här då, ansiktsmålning vid poolen. I morse till morgonkaffet hann jag ögna igenom LA Times och fann denna upplysning. Jag är ingen "konsert-tjej" men jag skulle vilja se Carole King och James Taylor. Scenen är berömda Hollywood Bowl, biljetter släpps i morgon och konserten är i maj. Ja vi får väl se. Nu till lunchlagningen. Och vad ska man nu hitta på??