måndag 12 oktober 2009

TV tips"Modern Family" HURRA VAD ROLIG

Den TV-serie som i särklass, bjuder på flest skratt just nu i USA, är ABC:s "Modern Family" med bland annat Ed O´Neill (Al Bundy) i en av huvudrollerna. Serien är en sk mockumentary, alltså filmat som en dokumentär men egentligen är allt fiktion. Ganska vanligt i satir och parodi sammanhang. I korta drag: O´Neill spelar en äldre man, Jay Pritchett, som är inne på sitt andra äktenskap. Hans unga temperamentsfulla fru Gloria har även en tonårig son med sig i boet. Pritchett själv har två fullvuxna barn, de med egna familjer i minst sagt lite olika konstellationer. Det är en ren fröjd att följa dessa tre familjer. Fantastisk humor! Kolla på http://abc.go.com/watch/modern-family, tror man kan tjuvkolla lite där eller bara Googla.
Så ja, nu ska jag luta mig tillbaka och kolla ett nytt avsnitt av "Bored To Death", en HBO historia. Den serien har jag hyllat förr. Mycket bra TV här i USA!!!!

Julklappstips i oktober

Jag må tjata, men nu är det faktiskt ingen värme här i Hollywoodska Hillsen. Kyligt som en sen-sommar-kväll eller början på hösten, den typen av "kallt". Men eftersom det är definitionen på svinkallt over här, så gled tankarna genast i väg till Stockholm, Mariatorget, overaller, vinter och julafton. Jag har faktiskt några riktigt organiserade vänner, som redan nu styr upp julklappsinköpen, så är det liksom klart. De kan då, när det äntligen lackar mot jul, lägga julstressen på något annat.  Nu ska jag i alla fall tipsa om en julklapp som jag tycker är en trevlig "när som helst" present- och/eller julklappstips. 
Det är en fin fin bok som Bokförlaget Arena, som ligger i min gamla hemstad Malmö, har gett ut och min pappa journalisten Stefan Ersgård har skrivit: "Stockholmsbilder 1926-1946, Pressbilder från Karl Sandels Illustrationsbyrå" .
Pressfotografen Karl Sandels var en pionjär i svensk fotokonsts historia. Han efterlämnade sig en gigantisk samling pressbilder som nu publicerats. Det är spännande och fascinerande att studera dessa pressbilder i stockholmsmiljöer och samtidigt läsa alla intressanta och målande texter, tillhörande varje bild. En del bilder är ju faktiskt tagna för mer än 80 år sedan, av den då unge innovative fotografen.  Sandels var tydligen en rackare på att nosa upp scoop. Lördagen den 31 augusti 1926, stod hela Stockholms fotografkår o väntade vid Stockholms Centralstation, då var unge herr Sandels på stationen i Södertälje i stället. I och med denna perfekta placering, blev han ensam om bilderna på Belgiens kronprins Leopold, som var på väg att träffa blivande fästmön prinsessan Astrid Bernadotte. Tidens mest omtalade kärlekspar. 
400 sidor senare ville jag läsa ännu fler historier och se fler bilder......och hemlängtan blir ju påtaglig.