måndag 23 november 2009

Nattamat


Vad nu då? Jag hör två skedar som slår i skålar på avstånd. Och någon som smasksörplar. Ute i matrummet sitter far och dotter, läser böcker och äter cornflakes. Klockan är 22.00. Tillbaka till min dvd.

Hollywood Bowl-hets, lunchgäster och videokväll


Denna måndagmorgon hade jag gett mig själv ett uppdrag att utföra. Jag skulle ge mig på att boka biljetter till Carole King/James Taylor konserten i mitten av maj på Hollywood Bowl. Jag hade hört att biljetterna brukar ta slut på exakt 4 min. Biljettluckan skulle öppna prick 10, på nätet alltså. Jag laddade upp mig själv så jag var helt svettig. Jag började med de dyra biljetterna den 14 maj, de var slut på 2 min. Sen hittade jag äntligen i mitten, fast 15 maj och inte så dyrköpta. Man har sedan 4 min på sig att betala. Ja, det krånglade ju så klart. Jag hade inga pengar på mitt kort. Fort hitta ett annat kort. Max hade precis slängt ut allt innehåll i min plånbok, det var bara att dyka ner i röran och hitta ett nytt kort. Inte för att jag har många kort, men ett funkade. Och det var på håret, 30 sek kvar av tiden man har på sig. Nu har jag i alla fall 2 biljetter till konserten den 15 maj. Hurra, uppdrag slutfört. Sen fick vi lunchbesök av Karin, Harry, Caesar och nanny Silvia. Harry och Kalle drog i sig vars en glass före lunch, så sen fanns det ju inte plats för så mycket mer i deras små magar. Sibi stod för den utmärkt goda lunchen. Karin ser redo ut! Jag hade kunnat äta 32 st till, av det vi åt. Så gott och trevligt!
På eftermiddagen var det simning för barnen och jag hängde med till dagens lektion. Jag är så stolt över Maja och Kalle, så mycket de har lärt sig denna termin. De är mycket flitiga, två gånger i veckan övar de i poolen. Häromdagen fick jag hela första säsongen av "Friday Night Lights" av en kompis. Han hade under en längre tid lovat att jag skulle få låna serien, men hans mamma envisades med att inte lämna tillbaka den, så han gick och köpte den. Jag trodde väl aldrig att jag kväll efter kväll skulle kolla på en serie, som handlar om amerikansk fotboll i en småstad i USA. Den är grym! Funderar på att köpa pompoms och söka till cheerleading teamet. Eller kanske inte! Jag längtar varje dag att det ska bli kväll så jag kan få kolla ett nytt avsnitt. Det ska jag göra nu!