fredag 23 oktober 2009

Svenska Hollywoodfruar på stan

Denna morgon bar det av till ett hotell på Sunset Boulevard, Maja skulle gå på sin första casting. Hon hade verkligen satsat allt krut på att se modern och cool ut, när hon skulle träffa gänget. Med 3d brillorna på och handväska i knät, var hon redo att möta världen. Hon var väldigt ivrig, men lite förvånad, att ett barn faktiskt kan jobba. Hrm host. Eftersom vi var extremt stressade denna morgon, hängde även Kalle med. När vi anlände var Kalle noga med att berätta för Sofia som tog emot oss, att han också minsann ville bli fotograferad. Oh nej tänkte jag, nu blir det svårt att förklara. Jaja det löser sig säkert. Tog en titt på Majas o mina skor i brist på något att göra. Overkill? Kände mig lite som tex Anna Anka, som var på casting med sina barn, lite stage mom, hjälp. Då vänder jag mig om och vem sitter bakom Maja (lite suddig i bild) om inte ett bekant ansikte, för att inte tala om röst. Maria från Tv3:s Svenska Hollywoodfruar i egen hög person med sin söta flicka. Är hon också här för samma sak tro? Om så är fallet, blir det catfight då? Jag borde kanske gått fram och sagt grattis till fantastiska tittarsiffror eller nåt liknande?! Då var det Majas tur att visa upp sig.
Med smulor från en halv croissant runt ansiktet gick hon glatt fram och hälsade på det här sköna och trevliga teamet, Peer Eriksson och Angelina Jolin. Smulorna ignorerades och helt plötsligt var vi alla tre anlitade för modelluppdraget. Vänta nu lite, vad hände nu? Får gammelmojan också vara med. Vad kul och Kalle var jätte nöjd! Som sagt allt löser sig och roligt ska vi ha, när vi i nästa vecka ska fotograferas. För vad? Ja ni får väl se!

Fransk afton; Chateau och Marquis

Torsdagkväll = vuxenkväll för Jock o Manda. Vår barnvakt Cindy kommer vid 18, vid 19 rymmer vi hemifrån ut i LA:s vimmel. Vi startade på Standard, som ju faktiskt känns ganska passé på något vis, ja ja där startade vi vår kväll. Jock liknade mig vid Åke Arenhill på denna bild. Efter denna lilla konstpaus promenerade vi till mitt absoluta favoritställe, Chateau Marmont på Sunset Boulevard. Vi må vara lite enformiga, men vi går oftast hit och beställer alltid samma mat. Alltid gott och alla är trevliga. Kan man begära mer? Väl framme, möte vi upp kvällens date, Helene Miksche som är på besök från Stockholm med sin familj. Supertrevligt! Självklart spanade vi lite efter filmstjärnor, för det gör man där. Dåligt på den fronten. Det kändes lite som när jag gjorde vimmelreportage på 90-talet i Malmö, för Tidningen Arbetet. Då räddade Stakka Bo mina reportage flera gånger med sina Malmö besök. Och vad är det för skillnad på Malmö och Los Angeles egentligen? Allt! Förrutom just Stakka Bo, som även han åt på Chateau denna kväll. 15 år senare, förekommer han fortfarande i mina texter. Världen är bra liten, samma människor cirkulerar. Eftersom jag vet att Helene och hennes familj bor på hotellet Sunset Marquis kunde jag inte låta bli att ta upp vad jag läste i Jennie Hammars blogg tidigare i dag. Hammar berättar att hon ligger vid poolen och lyssnar på svenska barnfamiljer, där barnen högt citerar reklamsnuttar. Jag undrar ju genast om det kunde vara Helenes två barn, som Jennie skriver om i sin blogg. Javisst, var det hennes barn. Ganska gulligt! Nu blev världen ännu mindre. Det var vid denna pool som citaten flödade från små svenska barnmunnar och hamnade på Glamourbloggen.