söndag 15 november 2009

Kids club i poolen och armkroksskål


Den fina, väldesignade poolen börjar nu mer och mer likna "kidsclub" på nån resort. Uppblåsbara krokodiler, cyklop, hajar och simringar slåss om plats i vattnet. Dags att helgrensa!
Efter en trevlig lunch på stan och en allmänt fin söndag, dukade Jock upp med ost och bubbelvin på altanen. Helt plötsligt tyckte Jock att vi skulle armkroka när vi drack. Hm? Grabbigt, gymnasietiden eller kanske helt rätt? Jag hängde på, man vill ju inte vara sån. Det hade varit ok med en vanlig hederlig skål också. Jock och jag är inte speciellt "fina i kanten" gällande dryck, men denna sk dryck smakade, ja tänk er tonårsvinet Liebfraumilch, fast 10 resor värre. Vi bytte raskt flaska, då blev det bättre.
Denna gång blev det en vanlig skål. I Sverige när man är på Systemet, då står det små trevliga lappar med text som kryddigt, örtigt, rökigt, surt osv. Att då, som vi ville, hitta ett torrt sprakande vin, så får man gissa lite, eftersom inga ledtrådar gives. Å det gick lite mindre bra denna gång. Jaja, trevligt var det.

Söndagslunch i Bevvan


I dag när jag vaknade av min egen hosta, tänkte jag, nä nu får det ju snart vara nog. Denna influensa, svin eller inte, är icke nådig. Nu är huvudvärk och värk i kroppen över men hostan och roslandet i halsen består o lite feber såklart. I villket fall så orkade jag inte med tanken att vara hemma en hel dag igen. Ett snabbt familjeråd, vi åker till Beverly Hills och barnvänliga underbara restaurangen Il Fornaio, 301 North Beverly Drive. Det är lite rysk roulette att ta med tre småbarn till restaurang. Man vet liksom aldrig var det ska sluta. Men här har vi varit förut så det ska nog gå vägen. Alt gick så bra; Vi fick vårt favoritbord längst in i lokalen, barnen fick ritsaker och favoritdrycker, Max somnade och sov sig genom lunchen.
Vi beställde vad vi brukar pizza till barnen och carpaccio till vuxna. En mycket välorganiserad lunch och inte mindre mysig för det, tvärtom. Sen vaknade Max och hade spring i benen, då la vi alla benen på ryggen och drog. Man ska ju sluta när det är som bäst. Jag gillar att göra små studiebesök i Beverly Hills det är så rent, fint och lyxigt. Man blir liksom glad av att luncha i sådan atmosfär! För att inte tala om hur intressant det är att titta på alla dessa människor som glider omkring i färglada plyschgympadräkter, stooooora solbrillor, gala frisyrer och dyrköpta väskor. Såg en fjortis med en Tiffany-nyckel runt halsen. Har för mig att de är rätt dyra........i alla fall den hon hade. Kanske var det hennes mammas, eller inte?
En snabb sväng på Wholefoods på Santa Monica Boulevard hann vi med också. Kalle stirrade in i köttdisken och utropade -Titta mamma en pig! Nu var det ju en kalkon, men hur stor som helst. Här byter högtiderna av varandra som en annan stafett. Snart "Thanksgiving" i USA, sen jul sen........
Wholefoods har en liten minibutik som heter typ Wholefoods Lifestyle, kanske den tråkigaste lifstylebutiken hitills.
Göre er icke besvär!