måndag 1 februari 2010

Nanoo nanoo


Min man är denna afton på upptäcktsfärd på LA:s rockklubbar med min bror. Jag tror de går i Slash fotspår eller nåt sånt konstigt. Vad göra? Jo, efter att jag nu har lagt mina elva små troll, ska jag se Jocks nyinköpta "Mork o Mindy" box. Jag tackar högre makter för att jag har en så underbart nördig man, med så bra, spännande, annorlunda och hyffsat retro DVD smak! Jag började tjuvkolla igår, då landade Mork i ett ägg på jorden och bosatte sig hos Mindy. Jag är galet fascinerad av hur Mindy knappt lyfte på ögonbrynen, varken över att Mork är från "out of space" eller att han bara flyttade in, hos henne. Fint, positivt och glatt bara. Precis som livet ska vara. Nanoo Nanoo dårå...........

Improv teater etapp 2


För fyra veckor sedan gick jag en två veckors intensiv kurs i improv teater. Nu har jag haft "lov" i två veckor och vilat ut. I dag startade etapp 2. SÅ KUL!!! Klassen som består av 15 entusiaster, verkar jätte kul och bra! I första etappen lärde vi oss grunderna och mot slutet gav vi oss på "Game of the scene". Nä men jag kan inte förklara riktigt vad det är, så det låter jag vara. Men det är det som vår teater Upright citizens brigade theater lär ut till sina elever, vissa regler vi ska följa. Vad jag kan säga, är att, det kändes underbart att få gå upp på "scenen" och improviserar igen, med en ny grupp av människor. Det är bara frågan om ett bra "teamwork". Svårt men kul. Självklart var det lite pirrigt igår kväll och jag undrade både en och två gånger om jag verkligen skulle hoppa på detta igen. Men i dag kändes det som julafton. Dagens fråga, vem? vem? samlar på sådana här små hundar?

GramMYS


I går kväll var det Majas kväll. Hon fick stanna uppe extra sent för att se Grammy galan och mysa. Det gäller att ha rätt hatt för rätt arist, så är det bara!

Typ Lady Gaga, då åkte disco kepsen på. Taylor Swift blev min mössa och rosa discomössan, ja den åkte på rätt ofta. Hattgrejen smittade av sig på lille Max. Båda barnen var mycket fascinerade över galan, artister och kostymer. Ja och musiken så klart!!

Catalina Island; söndag


Jojo, när vi vaknade denna morgon och tittade ut så stod brandbilen där på gatan. 6 brandmän traskade upp i det där rummet, som jag ratade i fredags för att det luktade pekka. Nyfiken som jag är, frågade jag vad som var problemet. Svaret var; Gasläcka! Ok, klaga aldrig på mitt luktsinne igen, det funkar på gas, svett, rök och typ allt annat som behövs luktas fram. Under denna helg har jag kommit fram till två nya nya poteniella yrken: Stage-mom eller Tullhund. Vår sista dag på denna lilla paradis ö. Tänk er en frisk blandning av Gotland, Öland, Ystad, Grekisk ö, Italien och Key west, ja då är ni hemma. Jag kommer skriva lite mer om att ha med sig barn på Catalina på min barnvänligare blogg Hollywoodpyssel. Ge mig några dagar bara så ska jag styra upp en rapport! I dag strosade vi runt, åt frukost lekte och myste.
Vi åkte slutligen en båt som man kunde se fiskar i golvet. I ett litet hål kunde barnen mata fiskarna. Mycket trevlig liten utflykt!
Det var snart dags att säga farväl till Avalon och Catalina Island för denna gång, vi kommer snart tillbaka. Väl hemma i Los Angeles firade vi med Champagne att Erik klarade sitt dykarcert! Jag är så stolt över min modiga bror!

Catalina Island, lördag


Uppe med tuppen så klart. Jock hade ont i ryggen och Kalle ville ta det lugnt. Då gick jag med Maja och Max till ett frukostställe i närheten. Det blev våfflor med jordgubbar. Maja kunde inte sluta prata om hur kul det var igår på restaurangen och ville gärna gå dit igen. Jisses tänkte jag. Sen tog vi en lång promenad längs vattnet, vi ville kolla hur det gick för Erik med hans dykning. Han var i full gång så det var inte läge att störa. Men det verkade gå mycket bra! Vi hämtade upp Kalle och Jock och hyrde en golfbil.

Utforskning av ön stod nu på agendan. Ön är så vacker och det var riktigt skönt att det inte var så mycket turister. Små fina hus, lekplatser och jag kan inte säga det nog många gånger; bilfritt. Vi åkte förbi en botaniskträdgård med gigantiska kaktusar, villket Kalle uppskattade. Man blir som bekant hungrig av att utforska, lunchdags. Det blev ostron i vanlig ordning. Efter lunch relaxade vi lite på hotellrummet. Jätte fint rum, men vad är problemet när det väljs överkast? För att inte snacka om drapperiet bakom?! Varför inte välja nåt snyggt? Jag tar alltid av överkasten så fort jag kommer till ett hotellrum, känns ofräscht på nåt vis. Detta åkte av direkt efter fotot var taget! Vi tittade ut och såg Erik och hans lilla dykgäng komma gående. De såg nöjda ut! Härligt att vara i en småstad! När vi kände oss utvilade, var det time för nästa projekt på dagordningen: Minigolf!

Kan inte minnas när jag spelade mingolf senast. Vi hade väldigt roligt! Maja hade inte glömt karaoken, så vi fick gå tillbaka till samma restaurang som igår. Till hennes stora besvikelse och till vår lättnad, så var det inte sångafton. Det blev middag och somliga somnade snabbare än andra.