tisdag 11 maj 2010

En cool New York grej


Ett hål i väggen! Här står Melissa och säljer mini cupcakes. Vilken bra ide! Mellan Spring street och Prince street,529 Broadway ligger Baked by Melissa. Affärerna såg ut att gå mycket bra! Någon kreativ svensk måste ju starta ett "cupcakes hål", typ nu!!

Hemma i Los Angeles igen!


Nu är jag nästan i kapp med mina blogginlägg! Måndag morgon och frukost på sängen. Sen drog hela familjen ut på en snabb runda i kvarteren.
Jag hittade ett par skor och ett gatukonstverk som denne kille, Gavin, stod och sålde. Mycket nöjd! Flygresan sen, tog sex timmar och Max det lilla energiknippet satt 10 min hos mig sen 10 min hos Jock. Så höll han på hela resan. Han var i alla fall glad!
Väl hemma efter denna resa möttes jag av blommor från Sibi och hennes nannygäng. Samt ett litet album som Sibi gav mig i morsdags present, bilder av barnen. Så rörande och gulligt. Vilken fin avslutning på en härlig resa!

Nu lämnar vi NY... eller?


Söndag! Sista timmarna i NY. Skynda skynda! Vi packade och hade oss hela morgonen. Vi sa hej då till familjen Anette/Tobe, de skulle resa hem till Sverige igen. Snyft! Sen klämde jag in en date med Raquel, min gamla (unga) arbetskamrat från ZTV som bor här. Med sig hade hon sin kille Mike och sin underbara lilla Amaya. Så otroligt söt. Lätt stressad drog vi in en sista karuselltur i Bryant Park med barnen och farmor. Packade in allt i taxin. Ett två tre, så ja..... alla barn på plats. Halvvägs till JFK, kollade Jock planet, INSTÄLLT. Så otroligt orutinerat av oss att inte kolla innan. Kollade olika alternativ, inget gick, för blåsigt. Tillbaka till stan igen. Snabbt bestämde vi oss för att boka nytt hotell för natten. Det blev Tribeca Grand. Vi installerade oss glatt.
Drog fram två fåtöljer framför våra fönster och njöt av utsikten, som var mitt i en gata. Ljuset var magiskt. Helt plötsligt knackade det på dörren. - The pets are here! Då kom en man med en skål guldfiskar till barnen. Vi fick helt enkelt låna lite husdjur. Vilket genidrag! Barnen var lyriska. Barnen undrade dock var vi skulle packa ner dem sen. roomservice, Minute to Win It och sen la sig samtliga familjemedlemmar i storsängen och myste. Ännu en natt i New York!

Snabbaste sången hitills

Hahaha! Tack Jenny för tips om denna härliga sång!

Sele till Max


Trodde aldrig det skulle hända, men jag har köpt ett sele till Max. Han är så snabb att ingen av oss hinner med. En sekund, och han är på andra sidan stan. Efter att han stormat mot trafikerade Hollywood Blvd och in i folksamlingar i New York, så fanns det inte mycket att be för. Men Max var jätte nöjd med sin lilla "rygga". Maja och Kalle är glada över att de nästan fått en valp. Nu känner jag mig lugnare och Max verkar ju vara nöjd också.

Gulligt choklad


Så här gulligt choklad fick barnen av farmor. Nästan för sött för att vilja äta upp. Sparchoklad!

Minnescermoni för farfar


De egentliga anledningen att vi åkte till New York var för att delta i en minnescermoni för Jocks pappa George som gick bort förra sommaren. Cermonin hölls i All Souls, en väldigt vacker kyrka. Det var en fin cermoni, många besökte kyrkan. Georges band spelade hans musik, och bland annat Jock höll ett fint och mycket rörande tal till sin pappa. Maja frågade sin pappa många frågor om döden denna eftermiddag. Under cermonin ritade hon rara teckningar till sin farfar och höll upp dem, mot de fina fotografierna av farfar, så han skulle se dem. På kvällen åt vi och ett ytterst litet gäng, middag på en fransk restaurang i närheten, Brasserie Julien, 1422 3rd Avenue. Mysig och god mat och mycket franskt såklart. Verkligen mysigt och gott. Det var vår sista kväll i New YorkJock och jag gick sen vidare till härliga Spice Market och njöt av atmosfären. Menyn såg så god ut, vi var helt enkelt tvugna att äta lite igen och en Mojito på det.