lördag 20 februari 2010

Vinnare


Men jag glömde...... Maja vann ju en stor tygorm idag. Till saken hör att som jag skrev i fredags, så måste man vara tre personer som tävlar annars får man inte köra tävlingen. MEN, i dag fick jag det generösa erbjudandet att jag kunde betala för en extra, så fick vi vara endast två deltagare. Vilken affärsidé! Jag gick på den lätta, med en gång, utan en blink. Maja vann så klart över mig! Namnet på snoken blev: PAMELA!

Maja testar bungyjump


Först tog vi ett dopp i poolen som var grund. Bra och familjevänlig, men lite kall enligt mig. Så vi hängde i den lilla, uppvärmda. Maja sjöng discosånger för full hals och jag njöt av vackert väder och skön sång. Efter badet packade vi våra saker och gav oss av till piren för andra gången på två dagar. I dag hoppades vi att tivolit skulle vara öppet. I samma sekund som jag såg att det faktiskt var öppet, insåg jag, oj nu ska jag åka snurriga attraktioner också. Annars brukar Jock åka med barnen och jag vaktar Max. Vi köpte vars ett åkband till överpris och drog till första karusellen. Det var några slags brandbilar som åkte upp och ner. Det var riktigt roligt och vi åkte alla som fanns. Nästa gång får Jock vakta Max. Maja fick syn på någon slags bungyjump gummihistoria och ville så klart testa den. Modig! Men först grundade hon med grönt spunnet socker. Alltså kön var kanske inte så lång men vilken tid det tog. Maja väntade tåligt med fem dollar i näven. Ja, trots det dyrköpta åkbandet, så var just denna "åkgrej" till en extra kostnad. Typiskt! Sen var det Majas tur, hon flög upp och ner och tyckte det var fantastiskt roligt. Det såg härligt ut, tyngdlös för en stund. Efter denna livade upplevelse kände vi att det var dags för hemfärd. Vi mötte upp resten av familjen på en lekplats i Los Angeles och lekte i två timmar. För övrigt, att jag var på en lekplats i två timmar, nä det har nästan aldrig hänt. Men vi hade riktigt mysigt! Middagen blev grillad kyckling och sen däckade Max. De två andra ser, trots parklek och bungyjump, inte ett dugg trötta ut och klockan är över nio. Trött, ja det är i alla fall jag! God natt!

Sovmorgon?Nja, sovmorgon vet jag inte riktigt om det blev? Jock lät meddela att hemma gick de upp kl 6.00, så kl 7 räknas väl som lite lyx då. Tjejfrukost! Maja som vet hur man myser, satte sig direkt vid brasan och stirrade in i den, ganska länge. Sen åt vi god frukost! Nu ligger vi på rummet, tittar på slutet av Planet 51, strax ska vi ut på nya äventyr. Pool, Pir och ja.....och annat skoj innan vi återvänder hem till familjen i Los Angeles.

Santa Monica Pier


Maja började med att klä om i kläder hon hade packat i sin väska. Hm....jag hade alltså inte behövt packa till henne. Tänk, hon packar numera sina egna kläder. Vi promenerade bort till piren. Började med ett obligatoriskt åk på ponnykarusellen. Det hade smygit sig in en dinousarie bland hästarna. Sen traskade vi bort till själva tivoliavdelningen. Det visade sig snabbt att barntivolit var stängt och alla balla "games" på vuxenavdelningen var man tvungen att vara minst tre deltagare för att få spela. Maja utbrast: Nu hade det varit bra med pappa och Kalle!

Vi traskade då vidare till Arkadavedelningen! Kanske inte de mest spännande attraktionerna men Maja visade gott mod och var glad ändå! Vi spelade alla arkadspel vi orkade, till Maja sa att hon var trött och hungrig!
Det blev pizza till Maja i hotellets trevliga lounge. Sen var vi båda helt slut i rutan och längtade upp till hotellrummet! Utsikten av pool, hav och Tivoli såg fint ut på kvällen med! Maja valde filmen Planet 51, låter nästan som en actionfilm med John Travolta och Nicolas Cage, men det är en tecknad. Sen somnade vi. Åh, sovmorgon i morgon!

Tjejsemester

Att vara mamma till tre underbara barn gör det ibland, svårt att hänga med i svängarna och ge alla lika mycket tid och uppmärksamhet. Jag försöker verkligen hitta olika knep. Eftersom Maja är äldst så finner hon sig, precis som en storasyster gör, i att småsyskonen överröstar i uppmärksamhetskören. Maja har ju läxor och prov i skolan, så oftast går det ju inte att bara stanna hemma mitt i veckan och "hänga" med mig. Denna utflykt, som vi denna fredag skulle starta, var alltså efterlängtad av oss båda! Sova på hotell, inte bli väckta av killarna, äta tjejfrukost (vår favoritsysselsättning på hotell) och göra precis vad vi vill. Jag hade laddat cd-spelaren med nya Kidz Bop nummer 17, med alla hitlåtar Maja o jag gillar, fast med kids som sjunger. Med Miley Cyrus låt "Party in the USA" på högsta volym, var vi SÅÅÅÅÅ redo! Vi hann nästan lyssna på skivan en och en halv gång innan vi var framme vid Loews, vårt hotell på Santa Monicas strand.

Dottern var supernöjd med hotellvalet och tog lite egna bilder på ankomsten, medan jag sysselsatte mig med att uppgradera rummet lite. Samma pris så klart men med havsutsikt! Maja fick välja säng först! Vi hann nästan inte installera oss innan Maja krävde ett Santa Monica Pir besök. Mot Tivoli!

Beverly Hills frisörbesök


Äntligen! Klipptid hos LA:s bästa frisör Helena! Det är liksom inte bara en en vanlig klipptid, utan också en "kompisdate" med ett utbyte av vad som hänt sist och en MASSA skratt! Helena kände sig denna dag som Ulla-Bella sekreteraren, humorn e det inget fel på! Även ögonbrynen fick sig en omgång färg. Jag var nöjd o glad när jag gick därifrån och ännu gladare var jag för att nu skulle jag hämta Maja vid skolan. Tjejövernattning i Santa Monica!