söndag 7 mars 2010

Första Little Tokyo besöketI dag åt jag och Maja en efterlängtad lunch med mina två klasskamrater Alexi och Steve. Två fantastiskt roliga och varma människor. De ville introducera mig till deras favoritrestaurang Daikokuya i Little Tokyo, Downtown. Det var verkligen kö utanför och vi fick signa upp vårt namn. Men det var värt att vänta en stund! Maten var lika god som man kan tänka sig och stämningen var mysig. Röda plastsoffor är ju aldrig fel heller. Vi tre har hängt ihop "hela" vägen från starten av vår improvkarriär på UCB. Så vi hade mycket att skvallra och fnittra om. Efter goda lunchen promenerade vi till närmaste Yougortland. Downtown är verkligen en helt annan "värld" jämfört med mina hemtrakter i Hollywood. Så trevligt att bara strosa i det vackra vädret, riktiga trottoarer och relativt bilfritt. Hello Kitty butiker blandat med serietidnings/affischbutiker och restauranger. Jag blev helt kär i den lilla kläd och prylbutiken Popkiller, ska hit igen så snart jag kan. Sen sa vi adjö till kompisarna som gled i väg i Alexis fin fina Volvo. Maja hade nog gärna åkt med sina nyvunna polare, men hon får vänta ett par år. I skrivande stund fick Sandra Bullock en välförtjänt Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. HURRA!!!!!!! Det är lite speciellt att kolla galan på TV när jag faktiskt befinner några block därifrån. Hade jag varit 15 år hade jag nog hängt där, med autografblocket i högsta hugg.

Spontanare på stan

I går kväll drog Jock och jag iväg till UCB och såg en graduationshow, elever som går samma etapp som jag framträdde. Jag var nyfiken på hur det ungefär kommer gå till, när det väl är dags för mig, snart. När jag satt där, slog det mig att man ser verkligen varje rörelse som personerna gör på scenen. Ska man tänka på det med?! Efter detta åkte vi till nyrenoverade Hotel W i Hollywood. Lobbyn var fylld av drinkande hollywoodiga glittriga personer. Det är ju Oscarshelg! Däremot restaurangen, så här tidigt på kvällen, var ju folktom när vi anlände.
God mat men otroligt färglös inredning. Lite så man får en känsla av att det var smutsigt. Det var verkligen två världar Lobbyn och Restaurangen. Meningen var denna kväll att vi skulle gå på drinkbjudning, den blev inställd tyvärr. Men några av gästerna som skulle kommit förflyttade sig raskt till Cecconis istället. Vi åkte dit och drinkade en stund med Malin, Issa, Karin, Carina och två nyanlända från Stockholm Maja och Therese. Anna Maria och Chris intog en god middag på stående fot i baren. Tyvärr blev bilderna svarta, men ni kan säkert tänka er in i en afton på stan.