fredag 29 januari 2010

Venice med brodern


Denna morgon lyste solen, underbart väder. Det var bara att dra till Venice illa kvickt. Först en obligatorisk latte på något av de mysiga caferna, sen spattserade Erik och jag ner till havet och strosade längs boardwalken. Lugnt och skönt med solsken i blick. Sen var vi tvugna att gå till Abbot Kinney och kolla lite i butikerna. Träffade någon jag kände på gatan, omöjligt i stort sett inne i LA. Även om det börjar bli vanligare i och med svenskinvationen som just nu råder.
I alla fall så hittade vi sötaste Japanska butiken Tortoise med ett mycket stylish utbud av allt möjligt.. Ett måste att besöka denna butik. Jag gick ut ur butiken med ett ÄNNU mer stylish paket.
Otroligt cool paketering. Jag har länge, på grund av det hysteriskt opålitliga vädret letat efter, ja ni förstår själva: stövlar, i gummi alltså. Här hittade jag de snyggaste. De är gjorda till de japanska bönderna, de lär vara mycket slitstarka. Bästa av allt: de är fjäderlätta. Jag är så nöjd! Efter detta lyckorus fortsatte vi till Gjelina för god lunch. Det var en trevlig dag vid havet! Och syn att säga, men nu längtar jag till nästa regniga dag, jag är så förberedd!

Chip och välkommen till min första hajk


I går flyttade min tränare Tanja ut lektionen. Precis så där som man önskade när man var 12 år och solen sken utanför skolans murar. Man ville ha "utelektion". Tanjas två elever, jag och Helena, träffades kl 10.00 vid Runyon Canyon. Med tanke på hur svårt det var att hitta parkering, så är nog "hiking", faktiskt typ det populäraste eventet LA-borna tar sig för. Jag var tidig som vanligt och hittade inte en enda parkering, förrutom längre bort. Helena där emot, kom precis nån minut innan mötestiden och fick en plats precis vid grinden där man startar. Jag ska sluta vara i tid! Tanja tvingade upp oss på konstiga små stigar, höga höjder och snabbt skulle det gå! Jag kom på att jag lider av lätt svindel, och blundade nästan i bland.
Hundar och dess avföring trängdes med oss på de slingriga stigarna. Alltså vad är det för fel på en hederlig "bajspåse" kan ma undra? Men bortsätt från dessa två störmoment var det helt fantastiskt underbart, att mitt i denna bilstad, helt plötsligt befinna sig i naturen. Utsikten var fantastisk, det vet jag, för jag tittade ibland. Tanja höll tempot högt stort sett hela tiden. När det nästan 2 h långa passet var klart, skulle jag gärna lagt mig och vila här med de här yogisarna. Utomhusyoga, najs. Efter denna upplevelse åt vi VÄRLDENS godaste sallad på Ammo på 1155 Highland avenue