torsdag 3 december 2009

Jag laddar för ny hobby!


I dag har jag haft en fantastiskt skön dag för mig själv. Jag vet ju att det är bra med "egentid". Även om jag inte jobbar 9-5, så är det sällan jag är helt allena. Men först plågade Tanja mig med ett, en timmes hårt träningspass. Hon band gummiband runt benen och tvingade mig gå på märkliga vis. Dolda kameran tänkte jag. Men det kändes ju att det var effektivt, så vem bryr sig om att gå snyggt i sådana lägen?! Dags att cruisa runt och upptäcka LA ännu en gång. Jag åkte till anrika dansstudion EDGE, 1020 Cole Avenue, för att plocka upp ett dansschema. Jag tycker det är nervöst att, tåga in på ställen, där jag liksom egentligen kanske inte, på rak arm, hör hemma. Jag laddade lite innan och försökte se lite konstnärlig och dansig ut. Tror mest jag såg "snart 40 och lite hehe oj dans tjolahopp" ut. I vilket fall, när jag laddat klart gick jag in. Den här hissen skulle jag åka, fick en släng av klaustro och tog trapporna, 4 våningar. Spänstigt va? Helt torr i halsen när jag kom upp. Men väl framme vid de röda dörrarna, kände jag; här börjar mitt nya liv.
Så håll i hatten Coco och Leroy, cause I´m gonna pay in sweat, eller hur det nu lät i FAME.
Remember remember remember...... Pojkarna i disken hjälpte tant att komma till rätta med vilken danslektion som kunde lämpa sig. Nu har jag ett schema och i nästa vecka blir det hiphop. Nån som ska med? Nu ligger det lite för mig, att om jag börjar på något så måste jag ju köpa tillbehören. Sagt och gjort åkte till dansbutiken Capezio, 1779 Vine street. Men när jag såg prasselbyxorna och stickade små ljusrosa shorts, så insåg jag att jag kanske ska ta en lektion först och kolla om det är så kul som jag tror. Moget! Med eller utan prassel, så ska det dansas.
Kom just på, vad har man på fötterna?
Kanske inte just de här Mary Poppins skorna, men jag måste faktiskt ha dem. Jock! Jag önskar mig dem i stl 8 1/2. Julklapp! Så där ja! Lunchtime! Drog till Franklin avenue i Beachwood, som ju är min hemmagata och åt en väldigt vacker sashimitallrik på en sushiresto. God men bitarna var helt för stora. Hur gör man egentligen när man SKÄR med pinnar?

Sonia Rykiel på HM


Det ska ju bli riktigt spännande. Mina första riktigt dyra designer- glasögon var ett par extremt mörka bågar från Rykiel. Vi snackar början av 90-talet. Jag hade precis börjat jobba på HIPP, Malmö Dramatiska Teater. Jag ville sticka ut, så enkelt var det. Sen beundrade jag ju coola scenografen Bente Lykke Møller som jag då jobbade med på teatern. Hon hade också mörka bågar, så då var man väl himma då.
Mina brillor hade i alla fall en liten liten guldring på ena skalmen, som jag genast plockade bort. Gillade inte lull lull som 20-åring heller. Men jag sparade ringen för någonstans tänkte jag, kanske ångrar jag mig och blir helt kär i "pynt". Har inte hänt ännu. Glasögonen ligger i någon kartong hemma, men jag minns dem väl! På lördag smäller det och Rykielskan marscherar in på H&M med sina underkläder lagom till jul. Har kollat lite på kollektionen på nätet, men det e ju inte samma sak som att få känna eller hur?! Visningen som finns på hemsidan var ganska långt ifrån den jag tog del av igår. Philip Lims snygga mannekänger var strama och allvarliga. Men så är han ju också en extremt traditionell man, annat än vad man kan säga om Sonia. Här var det liv i luckan på catwalken minsann! Undrar om de säljer sånt där yvigt hår också...........